Що не заборонено, то дозволено: у Дніпрі послаблять карантин завдяки лазівці
Категорія
Україна
Дата публікації

Що не заборонено, то дозволено: у Дніпрі послаблять карантин завдяки лазівці

Що не заборонено, то дозволено: у Дніпрі послаблять карантин завдяки лазівці
Джерело:  online.ua

Дніпровський мер Борис Філатов анонсував певні послаблення карантинного режиму у місті — попри обмеження по всій Україні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його оголошення у Facebook.

За словами політика, ситуація у місті повністю контрольована. Вже у четвер, 30 квітня спеціальна комісія дозволить працювати хімчисткам, СТО, майстерням з ремонту устаткування різного роду. Кав'ярні та ресторани працюватимуть у режимі доставки чи на виніс — без відкритих залів. Основне правило — маски, рукавички та антисептики.

Окрім того, не всі зелені зони будуть закритими, однак це не привод влаштовувати гульні з шашликами. Це буде суворо каратися.

"В місті є близько сотні зелених зон, бульварних частин вулиць, які не підпадають під заборону відвідування. Давайте чесно: що не заборонено, то дозволено. Тому, в понеділок, 4 травня, всі вони будуть доступні для прогулянок. У тому числі і ділянки вулиць набережних Січеславської, Перемоги, Заводської, бульвару Слави та інших. Повний список ви можете побачити на нашій інтерактивній карті", - зауважив Філатов.

Він додав, що це можна називати як завгодно — чи то лазівка, чи то обхідний шлях.

"Навіть в умовах поетапного ослаблення карантину за дотриманням правил безпеки стежитимуть патрулі. Ще раз, почуйте мене: поліція вам не ворог. Вони стежать за порядком заради вашої ж безпеки. Тому, будь ласка, дотримуйтесь їх вимоги — не збирається в компанії, будьте в масках і ведіть себе пристойно", - резюмував він.

Нагадаємо, в Україні карантинні обмеження тривають до 11 травня. Станом на 30 квітня кількість інфікованих сягнула 10 406.

Як повідомляв ONLINE.UA, командувач Об’єднаних сил Володимир Кравченко поділився шокуючою інформацією — він повідомив, що проросійські сили приховують реальну інформацію про коронавірус на Донбасі. Згідно з його даними, лікарні ОРДЛО переповнені хворими на ГРВІ та пневмонію, а медперсоналу заборонили говорити про епідеміологічну ситуацію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?