Що означає висадка ЗСУ на лівому березі Дніпра — відповідь генерала Романенка
Категорія
Україна
Дата публікації

Що означає висадка ЗСУ на лівому березі Дніпра — відповідь генерала Романенка

Що означає висадка ЗСУ на лівому березі Дніпра — відповідь генерала Романенка
Джерело:  online.ua

За словами екс-заступника начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенанта Ігоря Романенка, українські військові успішно форсували Дніпро і зайняли кілька плацдармів для подальшого контрнаступу на лівому березі у Херсонській області. 

Джерело:  OBOZREVATEL

Що відомо про висадку ЗСУ на лівому березі Дніпра 

Фактично це черговий крок наступу. Херсонський напрямок для нас був перспективним щодо вирішення цих завдань, і саме тому, що він був для нас дуже важливим, ворог підірвав греблю Каховської ГЕС. Тому якийсь час наступ на цій ділянці фронту був неможливим. Нині ж природні умови змінилися. В останній місяць літа ґрунт підсох. І ці природні чинники сприяють вирішенню питань наступального характеру. З точки зору оперативної, якщо не сказати стратегічної, цей напрямок теж цікавий, - пояснює Романенко.

Він підкреслив, що це продовження контрнаступальної операції, а не якийсь новий елемент у наступальних діях.

Зокрема, за неофіційною поки що інформацією, українським військовим вдалось взяти під контроль плацдарм у напрямку від Антонівського мосту на Олешки.

Трохи пізніше стало відомо, що українські військові взяли під контроль низку островів в дельті Дніпра.

Як має далі розвиватись контрнаступ ЗСУ на півдні України

За інформацією західних аналітиків, українські військові взяли під контроль район поблизу Голої Пристані.

На мій погляд, це явні ознаки того, що ситуацію було оцінено як сприятливу, і Сили оборони України роблять чергові кроки до того, щоб нарощувати плацдарми на лівому березі і, можливо, реалізовувати глибшу перспективу дій наступального характеру на цьому напрямі, - наголосив Романенко.

Аналітик зазначив, що пріоритетними напрямками подальшого контрнаступу ЗСУ повинні бути найбільш вразливі ділянки російської оборони на півдні України.

Необхідно діяти на трьох напрямках – Мелітопольський, Бердянський, Херсонський. Там, де будуть кращі перспективи та можливості, і коли надійдуть нові ресурси, які вже узгоджені з нашими союзниками – з бронетехніки, снарядів, машин розмінування – діяти як мінімум на двох напрямках. Подивитися, де виходитиме краще, і ввести туди спочатку оперативні резерви, а потім, можливо, і стратегічні, - переконаний Романенко.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?