Що пишуть західні ЗМІ про нову Верховну Раду
Категорія
Україна
Дата публікації

Що пишуть західні ЗМІ про нову Верховну Раду

Що пишуть західні ЗМІ про нову Верховну Раду
Джерело:  24 канал

Світові агенції та провідні ЗМІ не оминули увагою перше засідання Верховної Ради, на якому відразу був призначений новий уряд України. У своїх публікаціях, як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 канал", вони детально розбирають, що означають останні кадрові ротації в Кабміні, та які результати слід очікувати від наймолодшого в історії України прем’єр-міністра.

На думку оглядача Вloomberg, з новими призначеннями в уряді нарешті починається серйозне президентство Зеленського. Причина, через яку перші 100 днів перебування Зеленського на посаді були не дуже результативними, полягала в тому, що його руки були зв’язані ворожим парламентом та урядом.

Щодо нового прем’єр-міністра Олексія Гончарука, якому 35 років, в агенції Вloomberg згадують його юридичну освіту та те, що він є прихильником зняття мораторію на продаж сільськогосподарських земель. Це може сприяти швидкому економічному зростанню країни.

З іншого боку, Гончарук не має великого досвіду управління та активно співпрацює з Андрієм Богданом, суперечливим керівником Офісу президента, який, на думку видання, є людиною Ігоря Коломойського – «Мефістофеля в українській політиці та бізнесі».

Про те, що Коломойський зберігає вплив на президента, свідчить і повторне призначення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Інші призначення уряду в Вloomberg називають нерівномірними в плані кваліфікації міністрів, серед яких можна виділити як професіоналів, так і осіб із сумнівною репутацією.

Журналісти відмічають, що для продовження поточного темпу зростання Зеленському знадобиться підтримка МВФ та прогрес у вирішенні конфлікту на Донбасі.

За словами оглядача Radio Free Europe/Radio Liberty, президент України Володимир Зеленський та його партія сформували наймолодший і найменш досвідчений уряд в історії України. До складу Кабінету міністрів входять 12 чоловіків і 6 жінок. Серед них – друзі президента, колишні ділові партнери, а також – технократи, активісти та двоє колишніх міністрів.

Associated Press, в свою чергу, зазначає: український президент закликав депутатів сприяти лібералізації економіки та інтеграції в Європу. Крім того, Володимир Зеленський заявив парламенту, що громадяни очікують, коли буде повернуто Крим та врегульовано конфлікт на сході України.

Щодо нового прем’єр-міністра, то журналісти AP припустили, що Гончарук може бути людиною Коломойського, оскільки має близькі контакти з Андрієм Богданом.

«Гончарук – це технічна фігура, яка представляє інтереси групи людей, пов’язаних з Коломойським та Богданом. Ці люди зараз відіграватимуть ключову роль у розподілі фінансових потоків, – цитує Associated Press аналітика Володимира Сіденка.

За словами Сіденка, перед Гончаруком зараз постає складне завдання – почати непопулярні заходи, які західні інвестори очікують від нового уряду. Таким чином, новому керівнику уряду доведеться виконувати брудну роботу, скорочуючи державні субсидії та соціальну допомогу, як того вимагає МВФ та інші західні кредитори.

Нагадаємо, що вчора новий прем’єр-міністр Гончарук поділився цікавою ідеєю свого Кабміну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?