Що почитати, щоб затягнуло: 10 найращих книг з захоплюючим сюжетом
Категорія
Культура
Дата публікації

Що почитати, щоб затягнуло: 10 найращих книг з захоплюючим сюжетом

Що почитати, щоб затягнуло: 10 найращих книг з захоплюючим сюжетом
Джерело:  online.ua

Холодні зимові вечори і нудні в умовах карантину вихідні - відмінний час для читання. Тим більше медики, психологи та вчені настійно рекомендують читати, адже лише 6 хвилин читання книги дозволяє зняти накопичену м'язову напругу, уповільнити серцевий ритм та зняти рівень стресу на 68%. ONLINE.UA зробив добірку з10 цікавих книг, які дійсно затягують і від яких неможливо відірватися. У ній ви знайдете захоплюючі детективи і блискучі романи, новинки та бестселери, на які неодмінно варто прочитати.

1. Кетрін Стокетт "Прислуга"

Ця книга протрималася в списку бестселерів New York Times 100 тижнів. Вона розповідає про історію життя трьох пересічних жінок у всіх реалістичних деталях, які нікого не залишать байдужими. Книга надихає на роздуми про роль жінки в суспільстві, про її здатність досягти більшого, ніж від неї вимагають обставини. Роман про долі людей читається на одному диханні, з ним ви точно забудете про все.

2. Жоель Діккер "Зникнення Стефані Мейлер"

Дебютний роман швейцарського письменника Жоеля Діккера - це та книга, яка тримає в напрузі і від якої неможливо відірватися з першої до останньої сторінки. Своєму авторові вона принесла колосальний успіх. Роман отримав Гонкурівську премію, Гран-прі Французької академії, був переведений на 30 мов, і визнаний бестселером минулого десятиліття. Він розповідає історію про зникнення журналістки, яка дізналася деталі жорстокого вбивства двадцятирічної давності. Розслідування цього злочину вкрай заплутане і нагадує божевільний квест.

3. Джейн Остін "Емма"

Джейн Остін досі по праву вважають "першою леді" англійської літератури. Її книги є визнаними шедеврами і підкорюють щирістю та простотою сюжету. "Емма" - самий їдкий і саркастичний з творів письменниці, та є останнім твором, який побачив світ за її життя. Книга затягує у вируючі почуття і любовні переживання. Цей класичний роман показує як неідеальна героїня з впертої дитини виростає в хорошу людину. У ньому є як гумор, так і нотки смутку. Цікава історія, яку можна почитати перед сном або скоротати вихідні, щоб відвернути себе від зайвих думок.

4. Френк Герберт "Бог-імператор Дюни"

Найбільш інтригуюча новинка 2020 року з серії "Хроніки Дюни" Френка Герберта, яка по популярності обігнала "Володаря кілець". Авторитетний журнал наукової фантастики "Локус" епопею про "піщану планету" назвав найкращим науково-фантастичним романом всіх часів і народів. Нова книга автора також вже визнана самим грандіозним, самим зухвалим, наймасштабнішим творінням за всю історію світової фантастики.

5. Стівен Кінг "Інститут"

Стівен Кінг відомий як "король жахів", але його нова книга "Інститут" вийшла не скільки старшною, скільки захоплюючою. Вона розповідає історію про геніального 12-річного хлопчика, якого викрали і помістили в дивне місце під назвою Інститут, де вже перебували інші діти з паранормальними здібностями. І геній вирішує кинути виклик своїм мучителям, які ставлять над ним і його новими друзями звірячі досліди.

6. Майкл Шебон "Місячне сяйво"

Зворушлива історія життя героя, сповнена любові, відваги, безрозсудністі і втрат, стала бестселером New York Times. Ця книга визнана одним з найкращих романів останнього десятиліття.

7. Тана Френч "Зруйнована гавань"

Тана Френч - одна з найсильніших сучасних письменників-криміналістів і майстрів психоологічного детектива. Її "Зруйнована гавань" стала першою книгою, яку вперше видали в Україні. Сюжет книги закручений навколо розслідування, яке доручено двом детективам. Справа на перший погляд проста: чоловік убив своїх дітей і намагався вбити дружину, а потім наклав на себе руки. Але в ході слідства все виявляється дуже заплутаним.

8. Джонатан Келлерман "Обман"

Джонатан Келлерман написав кілька десятків психологічних детективів, кожен з яких став бестселером за версією New York Times. Нова книга "Обман" почався з пересічної історії вбивства вчительки, яка у відеозаписі розповіла, що її вбили колеги. Але шефу поліції Лос-Анджелеса все це здалося дивним, тому він передав справу найкращим слідчим, натякнувши на те, що більш секретного розслідування у них ще не було.

9. Маргарет Етвуд "Заповіти"

"Заповіти" - це продовження відомого "Оповідання служниці". Цей роман, як і всі інші антиутопії письменниці, вражає своєю реалістичністю і злободенністю. Роман занурює в світ, захоплений релігійними фанатиками, де жінка не має права на любов, дружбу і навіть власне ім'я. Єдиний привілей і, разом з тим єдине призначення, що залишився у героїнь "Заповітів" - народження дітей.

10. Ганья Янагігара "Маленьке життя"

Роман "Маленьке життя" американської письменниці Ганьї Янагігари вважається однією з головних книг минулого десятиліття. Він зачіпає одночасно кілька важливих питань про сучасну Америку, кохання, дружбу і свободу. Емоційна історія головних героїв, яких намагалася назавжди зламати жорстокість, захоплює з перших сторінок. Якщо вам потрібен душевний струс, то ця книга стане знахідкою для відмінного проведення часу.

Раніше ONLINE.UA робив добірку легких і розслаблюючих фільмів, які допоможуть швидше заснути.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?