Що робити українцям з симптомами COVID-19, але без декларації з лікарем - відповідь МОЗ
Категорія
Україна
Дата публікації

Що робити українцям з симптомами COVID-19, але без декларації з лікарем - відповідь МОЗ

Що робити українцям з симптомами COVID-19, але без декларації з лікарем - відповідь МОЗ
Джерело:  online.ua

Українцям із симптомами коронавірусу COVID-19 слід дзвонити прямо у службу швидкої допомоги - 103, якщо вони не підписували декларацію з лікарем. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву міністра охорони здоров'я Максима Степанова у п'ятницю, 17 квітня.

За його словами, медики будуть діяти відповідно до стану хворого.

"Якщо у вас з'явилися симптоми коронавірусної хвороби, тобто підвищення температури, сухий кашель, утруднення дихання, решта симптомів, і у вас не укладений договір з сімейним лікарем, ми радимо одразу телефонувати в екстрену меддопомогу 103 і розповісти про свою симптоматику. Залежно від стану буде відправлена або бригада екстреної допомоги, або бригада, яка зробить ПЛР-тест на COVID-19", - зазначив Степанов.

Він також нагадав, що укласти договір з лікарем можна онлайн. Тестувати людей не COVID-19 будуть за наявності симптомів після огляду.

Пацієнти з легкими проявами інфекції повинні самоізолюватися та регулярно контактувати з сімейним лікарем. Важкі хворі потрапляють до лікарень.

Станом на 17 квітня в Україні підтвердили 4 662 випадки коронавірусу.

Як повідомляв ONLINE.UA, посилення контролю на в’їзді до Києва буде чинним до 22:00 неділі, 19 квітня. За даними мерії, на 9-ти постах з четверга, 16 квітня, виявили вже 40 людей з підвищеною температурою тіла.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?