Що сповільнює наступ ЗСУ на Запорізькому напрямку — звіт ISW
Категорія
Україна
Дата публікації

Що сповільнює наступ ЗСУ на Запорізькому напрямку — звіт ISW

Що сповільнює наступ ЗСУ на Запорізькому напрямку — звіт ISW
Джерело:  online.ua

ЗСУ значно просунулися на Запорізькому напрямку. Але неясність щодо їхнього оснащення не дозволяє зрозуміти проведення наступного етапу бойових дій.

Джерело: ISW

ЗСУ значно просунулися на Запорізькому напрямку

Сили оборони України просунулися ще далі в районі кордону Донецької та Запорізької областей, а також у західній частині Запоріжжя.

ЗСУ прорвали частину російських оборонних ліній, але неясність щодо їхнього комплектування та оснащення далі в тилу не дозволяє зрозуміти, як розвиватиметься наступний етап бойових дій.

Також для утримання низки оборонних позицій, в які нині проникають українські війська, ЗС РФ передислокували формування з інших напрямків фронту.

Про це йдеться у зведенні Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW).

Напередодні офіційний представник Таврійської групи військ України Олександр Штупун повідомив, що українські війська наступають у напрямках Новопрокопівки, Малої Токмачки та Очеретуватого на заході Запорізької області.

Також ЗСУ досягли успіхів біля Старомайорського на Бердянському напрямку та в невстановленому місці на Мелітопольському напрямку.

Фото: understandingwar.org

Офіційний представник Східної групи військ України Ілля Євлаш заявив, що Сили оборони продовжують наступальні дії й на Бахмутському напрямку.

У своєму зведенні аналітики ISW послалися на відомості українського солдата, який, ймовірно, діє в районі Роботиного.

Фото: understandingwar.org

Біля Роботиного на Запоріжжі існує система взаємопов'язаних російських траншей, бліндажів і обмежених підземних тунелів, які дозволяють окупантам полегшити пересування особового складу, озброєння та боєприпасів із різних тактичних позицій по фронту.

Протитанкові рови та мінні поля простягаються полями перед цими взаємопов'язаними рівнями оборонних позицій і між ними. Всі нерозкопані території навколо сильно заміновані, російські війська у своїх оборонних шарах позначили лише вузькі незаміновані шляхи, щоб дозволити собі дістатися вогневих позицій, – повідомив боєць.

Раніше ISW підрахував, що райони поряд із наступною серією підготовлених російських оборонних позицій можуть бути менш сильно заміновані, щоб дати ЗС РФ, які діють на північ від них, можливість відступити.

Сильно взаємопов'язані системи траншей і бліндажів, які описав український солдат, є результатом багатомісячної російської підготовки, і неясно, чи російські війська поширили цю систему на наступні серії оборонних позицій далі на південь, – зазначили в ISW.

Яка проблема виникне при наступі ЗСУ

За словами аналітиків, склад оборонних позицій РФ на півдні України, неясність щодо їхнього комплектування та загалом оснащення російських сил, як і раніше, не дозволяють зрозуміти, як розвиватиметься наступний етап бойових дій.

Так, ЗС РФ провели додаткові бічні перекидання до району Роботино з елементами 76-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії, яка діяла біля Кремінної на Луганщині. Також на початку серпня РФ ввела в бій частини 7-ї дивізії десантників після їхнього бічного перекидання до Роботиного, а нині в цей район передислокують невказані підрозділи з Херсонського напрямку.

Тому незрозуміло, чи збережуть російські війська ті переваги, які вони вже мали, якщо вони не зможуть зробити той самий рівень ресурсів і персоналу для цих наступних рівнів захисту. Проте наступний російський оборонний рубіж, найімовірніше, створить серйозні проблеми для українського наступу, – вважають в ISW.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?