ЗСУ звільнили Роботине — перші подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ звільнили Роботине — перші подробиці

ЗСУ звільнили Роботине — перші подробиці
Джерело:  online.ua

Вранці 28 серпня Міністерство оборони підтвердило звільнення Збройними силами України Роботиного, що знаходиться у Запорізькій області. Цю інформацію офіційно підтвердила заступниця міністра Ганна Маляр.

Джерело: Military Media Center

Міноборони підтверджує звільнення Роботиного: що відомо

Звільнено Роботине і далі наші війська рухаються південно-східніше, - заявляє Ганна Маляр.

За її словами, наші воїни продовжують висуватися в бік Новопрокопівки та Очеретуватого попри шалений опір армії РФ.

Як уже згадувалося раніше, 22 серпня воїни 47 окремої механізованої бригади з боєм увійшли у Роботине на Мелітопольському напрямку фронту.

Що важливо розуміти, це важливий населений пункт на Мелітопольському напрямку фронту.

Два місяці запеклих боїв й бійці нашої бригади за підтримки інших підрозділів прорвали багатоешелоновану лінію оборони окупантів! – повідомили на сторінці у Facebook 47-ої окремої механізованої бригади.

Перше, що зробили військовослужбовці – сповістили місцевих про необхідність терміново виїжджати, адже ворог цинічно продовжує стирати село з лиця землі.

Фото — telegram.org

Варто зазначити, що  23 серпня наші бійці змогли встановити прапор України в селі Роботине на Запоріжжі.

Історичний день! Воїни 47 окремої механізованої бригади встановили прапор України в селі Роботине, що на одному з найгарячіших напрямків — Мелітопольському, — йдеться у повідомленні.

Аналітики проаналізували бої за Роботине

За словами американських аналітиків, 25 серпня Збройні сили України продовжили контрнаступальні операції біля Роботиного на заході Запорізької області та просунулися вперед, оскільки російські "воєнкори" висловили занепокоєння відсутністю підкріплень і ротації у цьому районі.

Команда ISW дійшла висновку, що російські війська, які воюють на заході Запорізької області, обороняються від українських атак з початку контрнаступу без ротації або значного підкріплення.

Також зазначається, що бійці ЗСУ досягли невизначених успіхів на напрямках Новоданилівка-Новопокровка (5-13 км на південь від Оріхова) та Мала Токмачка-Очеретувате (9-25 км на південний схід від Оріхова).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?