В ЄС стурбовані загрозою зменшення військової підтримки Україні з боку США – Bloomberg
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄС стурбовані загрозою зменшення військової підтримки Україні з боку США – Bloomberg

В ЄС стурбовані загрозою зменшення військової підтримки Україні з боку США – Bloomberg
Джерело:  online.ua

Європейські партнери України дуже стурбовані через повільні темпи контрнаступу українських військових і побоюються, що Вашингтон з огляду на це може зменшити військову підтримку України. 

Джерело:  Bloomberg

Що відомо про побоювання Заходу стосовно війни в Україні 

За інформацією видання, у разі відсутності значних успіхів українських військових до настання зими, США можуть значно скоротити військову підтримку України, а країни ЄС не здатні забезпечити українських військових усім необхідним.

За понад два місяці свого контрнаступу Києву вдалося досягти лише тактичних успіхів проти сильно окопаних російських сил, попри те, що він направив до операції багато підрозділів, навчених і озброєних США та Європою. Вікно для подальших великих дій звужується, оскільки восени насувається волога та холодна погода, - єдеться у матеріалі видання.

За інформацією авторів матеріалу, попри заяви західних та українських осіб щодо підтримки України всім необхідним стільки, скільки буде потрібно, надати Києву аналогічну цьогорічній військову підтримку буде дуже проблематично.

Запаси боєприпасів, зокрема, вичерпані, а виробництво в США та Європі не буде збільшено до кінця 2024 року. Винищувачі F-16, ймовірно, також не прибудуть раніше наступного року, - підкреслюють автори матеріалу.

Що відомо про ризики щодо зменшення військової підтримки з боку США

Разом з тим, підтримка України у самих США на тлі президентських виборів у наступному році стає дуже важким політичним питанням.

Наразі серед представників Республіканської партії з'являється все більше противників подальшого надання допомоги Україні.

Європейські чиновники стурбовані тим, що президент Джо Байден може врешті-решт спробувати підштовхнути Україну до переговорів за відсутності значного прогресу на полі бою, оскільки наступного року в США спалахне передвиборча кампанія.

Постійна підтримка України з боку США залишається важливою, оскільки Європа сама по собі не має військового потенціалу, щоб достатньо посилити сили Києва, - зазначають автори матеріалу.

Публічно Київ та його союзники заперечують, що цього року війна зайшла в якийсь глухий кут, але в приватному порядку деякі офіційні особи попереджають, що це стає дедалі ймовірнішим, оскільки успіхи на місцях досягаються повільно.

На Заході усе голосніше звучать голоси про те, що ЗСУ мають вдатися до тактики активних бронетанкових штурмів російських позицій, від якої українське командування відмовилося після великих втрат на початку літа.

Однак є й ті, хто визнають, що з огляду на доступні Києву ресурси, більш продумана та обережна стратегія, яку Генштаб ЗСУ реалізує зараз, є правильною. Хоча вона і потребуватиме більше часу для здобуття видимих успіхів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?