У Білому домі відреагували на заяви про глухий кут у війні в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

У Білому домі відреагували на заяви про глухий кут у війні в Україні

У Білому домі відреагували на заяви про глухий кут у війні в Україні
Джерело:  online.ua

За словами радника президента США Джо Байдена з питань нацбезпеки Джейка Саллівана, ситуація у розв'язаній Кремлем злочинній війні проти України аж ніяк не зайшла у глухий кут, адже українські військові продовжують проводити контрнаступ та звільняють окуповані території.

Джерело:  Sky News

Що у Байдена кажуть стосовно війни в Україні

Салліван підкреслив, що попри потужну оборону та постійні обстріли злочинної армії РФ, українські військові досягають успіхів у контрнаступі на півдні.

Ми завжди чітко розуміли, що поле бою дуже динамічне. З обох боків відбуваються атаки та оборона в різних точках вздовж дуже протяжної лінії фронту. Ми бачимо, як вона продовжує методично та систематично відвойовувати території, - зазначив представник Білого дому.

ЗСУ звільнили Роботине та просуваються у напрямку Токмака 

ЗСУ звільнили Роботине у Запорізькій області та звільнили шлях у напрямку окупованого Росією Токмака.

Досить давно точаться бої біля Роботиного, саме по лівому флангу від цього села. Між селом Вербове було забито клин, який досяг лінії оборони окупантів. Потім розпочався процес просування ЗСУ по правому флангу між Роботиним та Копані. І росіяни поступово опинилися в оточенні Сил оборони. Звільнення Роботиного було передбачуваним процесом. Найцікавіше, як далі відбуватиметься просування Сил оборони, тому що Роботине відкриває ЗСУ шлях на Токмак. Поки зарано говорити про відкритий шлях, тому що ЗСУ потрібно звільнити ще три села - Новопрокопівку, Ільченкове й Солодку Балку по трасі Т-04-08, - наголошує військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

За його словами, зі звільненням Роботиного для ЗСУ відкриваютьсяя зовсім інші перспективи на цьому напрямку.

Цей населений пункт розташовано на межі між першою та другою лінією оборони загарбників. Шлях до Роботиного був дуже складний, тому що пролягав через мінні поля. Зі звільненням Роботиного відкриваються вже інші перспективи щодо просування до Токмака, - пояснив експерт.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?