Командування армії РФ перекидає підрозділи бурятів у Запорізьку область — Федоров
Категорія
Україна
Дата публікації

Командування армії РФ перекидає підрозділи бурятів у Запорізьку область — Федоров

Командування армії РФ перекидає підрозділи бурятів у Запорізьку область — Федоров
Джерело:  online.ua

За словами мера окупованого злочинною армією РФ Мелітополя Івана Федорова, командування російської армії перекидає на територію Запорізької області підрозділи бурятів для зупинки контрнаступу ЗСУ. 

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про ситуацію у Запорізькій області  

Федоров підкреслив, що фіксується прибуття до окупованого Токмака додаткових підрозділів бурятів.

На тимчасово окуповану територію приїздять все нові й нові підрозділи ворожих військ. Так, наприклад, вчора до Токмака заїхав черговий підрозділ з Бурятії, - зазначає мер окупованого Мелітополя.

Він підкреслив, що ново прибулі розмістились на блокпостах і одразу ж вдались до власних репресій у відношенні до місцевих жителів.

А ми розуміємо, що наші героїчні військові крок за кроком, день за днем звільняють і, в тому числі Мелітопольський напрямок, і саме тому агресія від ворога наростає, і звичайно ж вона відображається, в першу чергу, на наших мешканцях, які залишилися в тимчасово окупованих містах, - зазначив Федоров.

Що означає звільнення ЗСУ Роботиного  

За словами полковника ЗСУ у запасі, льотчика-інструктора, військового експерта Романа Світана, наразі українські військові розширюють плацдарм на схід та південний схід від звільненого Роботиного та наближаються до села Вербове.

Світан підкреслив, що просування ЗСУ ще на кілька кілометрів у південному напрямку дасть змогу завдавати артилерійських ударів по окупованому Токмаку.

Як тільки зайдемо південніше Роботиного – росіянам прийдеться з нього повністю йти, - наголосив експерт. 

Наразі окупантів там немає. У режимі "сірої зони" противник намагається втримати західну та південно-західну частину.

Рух українських військових на південь від Роботиного до Вербового дасть можливість підтягнути артилерію. Її дальність до 30 кілометрів, у середньому 20 – 25 кілометрів.

Оскільки артилерію не можна розмістити на нульовій лінії, вона повинна перебувати десь за 5 км від лінії фронту.

Відстань від Токмака до села Роботине, де зараз ведуться інтенсивні бої, становить 20 кілометрів. За два з половиною місяці наступу на цьому напрямку ЗСУ вдалося просунутись на 6 кілометрів.

Зараз росіяни починають перекидати стратегічні резерви з Донбасу. Натомість з Луганська до Роботиного окупанти перевозять частину гармат "Піон" та іншу техніку. Позаяк в інших місцях забрати не можуть.

Активізація поблизу Роботиного полегшить справу Силам оборони на Куп'янському напрямку. Проте таке перекидання досить складне й незручне для росіян, адже фронт проходить на сотні кілометрів.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?