Що змусить Путіна сісти за стіл переговорів з Україною — пояснення The Hill
Категорія
Політика
Дата публікації

Що змусить Путіна сісти за стіл переговорів з Україною — пояснення The Hill

Що змусить Путіна сісти за стіл переговорів з Україною — пояснення The Hill
Джерело:  online.ua

Як вважає журналіст The Hill Патрік Дреннан, саме Крим може стати ахіллесовою п'ятою російського диктатора Володимира Путіна під час його війни з Україною. Можливе звільнення окупованого півосторова змусить очільника Кремля сісти за стіл переговорів. 

Джерело: The Hill

Путін боїться втрати Криму

На переконання журналіста, регулярні обстріли Криму зроблять життя президента РФ просто нестерпним.

Патрік Дреннан посилається на запис розмови глави Держдепу Ентоні Блінкена з офіційними особами, які опублікували у мережі.

Під час них американський дипломат заявив, що Крим – це "червона лінія", яку Путін не переступить.

У США прекрасно усвідомлюють важливість півострова для очільника Кремля.

Щоб безпосередньо загрожувати Криму та ізолювати його, український контрнаступ мав би просуватися до одного зі стратегічно важливих міст – Мелітополя, Армянська або Скадовська. Росія ускладнила просування українських військ до Армянська та Скадовська, підірвавши Каховську ГЕС. Для того, щоб загрожувати Криму, взявши Мелітополь, українцям необхідно спочатку захопити Токмак. Томак оточений шарами траншей, мінних полів і загороджень типу "зуби дракона", – пише Патрік Дреннан.

Він також звернув увагу на те, що на цій ділянці фронту станом на сьогодні знаходиться понад 90 тисяч окупантів.

 На що наразі розраховує Путін

Російський диктатор плекає надію на те, що незабаром у США зміниться президент, а підтримка України Штатами суттєво зменшиться.

Однак Путіну також доводиться боротися з невдоволення з боку власних олігархів та населення РФ.

Що б Путін не говорив про захист російськомовного населення Луганська і Донецька, його пріоритетом наразі є утримання Криму. Російські наступальні операції на півночі України та погрози з боку найманців "Вагнера" в Білорусі – це відволікаючі маневри,– пише американський журналіст.

На його переконання, контрнаступ ЗСУ, який безпосередньо загрожує Криму, може змусити Путіна сісти за стіл переговорів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?