Що таке бодібілдинг простими словами
Категорія
Новини компаній
Дата публікації

Що таке бодібілдинг простими словами

Що таке бодібілдинг простими словами
Джерело:  online.ua

Бодібілдинг дослівно перекладається як «побудова тіла». Іноді можна почути терміни «культуризм», «атлетизм» - це синоніми одного й того ж поняття.

Деякі експерти та любителі вважають, що бодібілдинг стоїть осібно серед інших видів спорту, тому що це не просто спорт, а мистецтво. Кожен атлет фактично ліпить власне тіло, домагаючись абсолютної гармонії форм і досконалості, немов скульптор виточує з мармуру своє творіння.

Під час підготовки до змагань культуристи прагнуть домогтися ідеальної форми - не просто величезних м'язів, але їх детальної промальовуванні. Тренування, спеціальна дієта та водний режим допомагають домогтися чіткого рельєфу. Спортсмен перед змаганнями знаходиться на так званій «сушці», його тіло перебудовується на новий режим роботи, істотно скорочується відсоток жиру в організмі, в найостанніші дні та години різко скорочується чи взагалі скасовується вода. Тобто культуризм вимагає величезної сили волі і досить високою витривалості, тому що до змагань організм відчуває, як мінімум, зневоднення. Проте, у цього виду спорту дуже багато шанувальників, але підходити до нього потрібно з обережністю, розуміючи основи фізіології, принципи харчування, бажано під контролем досвідченого тренера.

Будь-який бодібілдинг на професійному рівні - поєднання строгої дієти, життя за розкладом, виснажливих тренувань на зростання м'язів і сушки. Але далеко не всі хочуть бути професійними спортсменами, які виступають на змаганнях. А бути здоровим, мати привабливу фігуру, зберігати молодість як можна довше хоче кожен з нас. Нам доводиться щодня боротися зі стресами, сидячим способом життя та наслідком неправильного харчування. І саме фітнес, заняття в тренажерному залі можуть допомогти в боротьбі за красу й здоров'я.

Для повноцінного заняття бодібілдингом чи фітнесом не буде зайвим уміння створювати тренувальні програми, мати цінні знання в області анатомії, нутриціології, фізіології, розуміти, які вправи потрібні для досягнення певних результатів. Особливу цінність представляють відео з правильною технікою виконання вправ, тому що тільки правильна техніка дозволяє домогтися поставлених завдань і забезпечує безпеку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?