Що травень підготував для українців - прогноз синоптиків
Категорія
Україна
Дата публікації

Що травень підготував для українців - прогноз синоптиків

Що травень підготував для українців - прогноз синоптиків
Джерело:  online.ua

Усі українці з нетерпінням чекають закінчення карантину, яке українська влада запланувала уже на 11 травня. Згідно з останніми прогнозами синоптиків, погода у наступному місяці не буде надто теплою, ба більше, потрібно готуватися навіть до заморозків. Вказано, що у травні середня місячна температура в Україні буде триматися на рівні 15-18 градусів тепла (в горах 11-13 градусів тепла), що вище від середніх багаторічних значень на 1,0-1,5 градусів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укргідрометцентр.

"Місячна кількість опадів очікується 34-77 мм, в Карпатах 95-120 мм, що в межах середніх багаторічних значень. В першій половині місяця в Україні, у другій половині травня в Карпатах, на Півночі, Сході країни і в більшості центральних областей вірогідні заморозки на поверхні ґрунту, місцями і в повітрі. Стійкий перехід середньої добової температури із 15 градусів тепла, що є кліматичним показником початку літа, відбувається в південній половині країни - в першій половині, на решті території - у другій половині травня", - кажуть синоптики.

Окрім того, наголошується, що середня місячна температура повітря травня буде триматися на рівні 13-17 градусів тепла, в гірських районах 7-12 градусів тепла. Варто звернути увагу на те, що абсолютний мінімум температури повітря становитеме 0-6 градусів морозу, місцями в Сумській області та в гірських районах 7-10 градусів морозу, на узбережжі морів 0-3 градуси тепла; абсолютний максимум - 31-37 градусів тепла, на Півдні та Сході країни місцями до 38-39 градусів, в гірських районах 22-30 градусів.

Середня місячна кількість опадів - 22-60 мм, в західних, Вінницькій областях та горах Криму 62-81 мм, в Карпатах і на Прикарпатті - 85-148 мм.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що новий коронавірус швидко руйнується під впливом сонячного світла, тепла і вологи. У сонячну погоду при температурі 21-23 градуси період напіврозпаду вірусу в краплі слини на поверхні і в повітрі в частинках аерозолю знижується до 1,5-2 хвилин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?