Що це таке — Білл Гейтс закликав людей негайно схаменутися
Категорія
Світ
Дата публікації

Що це таке — Білл Гейтс закликав людей негайно схаменутися

Що це таке — Білл Гейтс закликав людей негайно схаменутися
Джерело:  online.ua

Чимало експертів неодноразово звертали увагу на те, що позитивний ефект від засобів індивідуального захисту переоцінити складно, однак багато людей вперто продовжують ігнорувати цей факт. Мільярдер та благодійник Білл Гейтс порівняв тих, хто відмовляється носити маски, з нудистами, які не хочуть носити штани. Засновник Microsoft вважає той факт, що хтось чинить опір носінню захисних масок, щонайменше дивним. Про своєставлення до таких безвідповідальних людей бізнесмен розповів під час бесіди з акторкою Рашиде Джонс у першому епізоді їх нового подкасту Bill Gates and Rashida Jones Ask Big Questions, передає ONLINE.UA.

"Що це таке? Вони як нудисти? Вас просять носити штани. Ніхто ж не говорить, що штани – це жахливо", – обурився легендарний підприємець.

На його думку, захисні маски – дієвий засіб для боротьби з поширенням коронавирусної інфекції, попри те, що є суттєва різниця між ефективністю носіння маски при різних респіраторних захворюваннях. Як відомо, хвора коронавірусом людина може заразити інших просто спілкуючись з ними без маски.

"Вірусні навантаження, які ми спостерігаємо у COVID-19, відсутні у більшості інших респіраторних захворювань. Уявімо, що людина, котра захворіла на застуду, провела годину в одній кімнаті з іншими людьми без маски. Очевидно, більшість з них залишаться здоровими. Але якщо людина з коронавірусом без маски проведе годину в кімнаті з іншими людьми, багато з них – захворіють", – йдеться в повідомленні.

Білл Гейтс нагадав усім, що коронавірус має неабияку здатність поширюватися при безсимптомному перебігу хвороби. Коли ж ми говоримо про застуду чи грип, хворі протягом тривалого часу залишаються вдома, оскільки відчувають слабкість. А от люди з COVID-19 можуть прекрасно себе почувати й контактувати з іншими, тим самим, несвідомо заражати їх.

"Якщо ви хочете повернутися до нормального життя якомога швидше, або носіть маску, або не носіть і залишайтеся вдома", – підсумувала спіч Білла Гейтся Рашиде Джонс.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Білл Гейтс озвучив неочікуваний прогноз щодо майбутнього людства.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?