Що відбувається в Нових Санжарах: глава МОЗ поділилася важливою інформацією
Категорія
Україна
Дата публікації

Що відбувається в Нових Санжарах: глава МОЗ поділилася важливою інформацією

Що відбувається в Нових Санжарах: глава МОЗ поділилася важливою інформацією
Джерело:  online.ua

Усі евакуйовані з китайського міста Ухань українці та іноземці, які перебувають в обсервації в санаторії в Нових Санжарах, абсолютно здорові. Про це в Facebook повідомила глава МОЗ України Зоряна Скалецька, яка знаходиться разом з евакуйованими в карантинній зоні, передає ONLINE.UA.

"У нас все добре. Все здорові. Ми з колегами з міністерства охорони здоров'я весь час на зв'язку", - написала Скалецька.

Міністерка опублікувала також відео, на якому продемонструвала нараду з колегами по скайпу. Вона підкреслила, що, незважаючи на карантин, весь час знаходиться на зв'язку з міністерством, яке не залишилося без керівництва на час її обсервації.

Скалецька знову підкреслила, що її перебування в медцентрі в Нових Санжарах буде гарантією того, що влада вжила всіх необхідних заходів для забезпечення безпеки громадян у зв'язку з евакуацією людей з Уханя, де знаходиться епіцентр епідемії коронавірусу. Міністерка запевнила, що евакуйовані з Уханя громадяни не несуть для місцевих жителів Нових Санжар ніякої небезпеки.

У свою чергу журналіст Олександр Махов, який добровільно вирішив пройти карантин з евакуйованими людьми, опублікував фото з Зоряною Скалецького, на якому показав, що міністерка перебуває в обсервації на рівних умовах з усіма іншими.

"Запевняю - умови такі ж, як і у всіх інших. Їсть те саме, що і ми. Провела дистанційно заняття для студентів. Днем селекторну нараду, так само дистанційно. Увечері зустріч з евакуйованими", - розповів журналіст.

Він також уточнив, що в санаторій провели швидкісний 4G-інтернет, завдяки якому буде можливо проводити прямі трансляції з карантинної зони в Нових Санжарах.

Нагадаємо, 20 лютого відбулася евакуація 45 українців і 27 іноземців з китайського Уханя, епіцентру поширення коронавірусу. Їх поселили в медичному центрі "Нові Санжари" в Полтавській області, де евакуйовані пройдуть двотижневий карантин. Скалецька прийняла рішення приєднатися до евакуйованих із Уханя і провести з ними в обсервації 14 днів, щоб заспокоїти жителів Нових Санжар, які протестували проти розміщення людей що приїхали з Китаю.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що напередодні у всіх евакуйованих з Китаю і тих людей, хто знаходяться з ними в обсервації, взяли перші аналізи, які літаком відправили в київську лабораторію. Група епідеміологів буде брати аналізи у всіх, хто знаходиться на карантині, кожні три дні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?