Що відновить роботу в Україні після 22 травня - відповідь МОЗ
Категорія
Україна
Дата публікації

Що відновить роботу в Україні після 22 травня - відповідь МОЗ

Джерело:  online.ua

Голова Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов нагадав про нові послаблення карантинних обмежень після 22 травня й розповів, що саме відновить роботу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг топ-посадовця у середу, 20 травня.

За його словами, Кабмін впровадив адаптивний карантин. Регіони зможуть переходити до подальших послаблень обмежень у разі позитивної ситуації.

"Якщо той чи інший регіон відповідає усім необхідним критеріям, то в цьому регіоні відбувається послаблення. Перше таке послаблення відбудеться з 22 травня, це у нас такий перший етап", - додав міністр.

Степанов пояснив, що після 22 травня можливі:

  • спортивні заходи без глядачів, кількість учасників яких не перевищує 50;

  • спортивні заходи із понад 50 учасниками, однак після узгодження з МОЗ;

  • релігійні заходи з щільністю учасників не більше одного на 10 квадратів приміщення;

  • відкриття готелів, однак не їх ресторанів чи спа-зон;

  • регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автотранспортом — на рівні міст, приміських зон, областей.

Також міністр нагадав про можливість відкриття метрополітенів з понеділка, 25 травня, та навіть дошкільних дитячих установ.

"Цей етап триватиме до 1 червня, потім наступає наступний етап і так по 10 днів, але виключно на основі ознак адаптивного карантину, який ми вводимо", - підкреслив Степанов.

Нагадаємо, станом на ранок 20 травня в Україні підтвердили вже 19 230 випадків нового коронавірусу COVID-19. За останню добу - 354 хворих. Кількість летальних інцидентів сягнула 564, ще 5 955 українців одужали.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві охорони здоров’я України заявили, що не всі регіони одностайно послаблять карантин. За словами міністра Максима Степанова, критеріям пом’якшення карантину не відповідає щонайменше один регіон — Чернівецька область.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?