Яка область не зможе послабити карантин 22 травня - жорстка заява МОЗ
Категорія
Україна
Дата публікації

Яка область не зможе послабити карантин 22 травня - жорстка заява МОЗ

Яка область не зможе послабити карантин 22 травня - жорстка заява МОЗ
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров'я України заявили, що не всі регіони одностайно послаблять карантин. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг очільника відомства Максима Степанова.

За його словами, критеріям пом'якшення карантину не відповідає щонайменше один регіон — Чернівецька область.

"На сьогодні у Чернівецькій області у нас і велика захворюваність, і велика завантаженість ліжок. Вони не перейдуть на наступний етап, і ми будемо працювати над тим і сподіватися, що до першого червня ця захворюваність буде падати, і будуть одужувати громадяни, які перебувають в лікарнях", - пояснив він.

Степанов нагадав про загальне суттєве послаблення карантину з 22 травня, як встановили представники уряду. Йдеться про спортивні заходи — без глядачів та не більше 50 учасників, релігійні заходи — при наявності 10 квадратів площі на одну людину.

Нагадаємо, 22 травня — другий етап послаблень карантинних обмежень в Україні. Загалом режим продовжили до 22 червня. Він чинний з 12 березня, приблизно того ж часу у великих містах зупинили метрополітени, а наземний громадський транспорт — взагалі будь-де.

Станом на ранок 20 травня в Україні підтвердили 19 230 випадків COVID-19, ще 354 нових за останню добу. Кількість померлих сягнула 564, одужали від інфекції 5955.

Як повідомляв ONLINE.UA, Державна прикордонна служба планує відновити роботу пунктів пропуску лише з умови відкриття іноземних кордонів. За словами речника ДПСУ Андрія Демченка, лише тоді можливий повноцінний перетин кордону із сусідніми країнами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?