Що змусить Путіна піти на переговори з Україною - прогноз експерта
Категорія
Політика
Дата публікації

Що змусить Путіна піти на переговори з Україною - прогноз експерта

Що змусить Путіна піти на переговори з Україною - прогноз експерта

Колишній глава Ради міністрів Автономної Республіки Крим Сергій Куніцин звернув увагу на те, що очільник Кремля Володимир Путін категорично відмовляється обговорювати статус окупованого Криму. Однак останні роки на півострові існують серйозні проблеми з нестачею питної води - саме це може стати важливим козирем України в протистоянні з Росією.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Обозреватель".

За словами експерта, проблема з питною водою в Криму – єдине, що може змусити Кремль піти на переговори.

"Єдина проблема, з якою вони будуть змушені говорити щодо Криму завжди – це проблема водопостачання. Вони можуть будувати мости, давати електроенергію, видобувати наш газ на шельфі Чорного моря. Але вони ніколи не вирішать проблему водопостачання Криму без дніпровської води і Північно-Кримського каналу", - каже Куніцин.

Експерт наголосив, що в Криму немає таких запасів питної води, щоб забезпечити 2,5 мільйона місцевих жителів. За роки окупації росіяни використали усі її запаси.

"За рахунок того, що десятки тисяч свердловин наробили і витягли з водоносних горизонтів те, що залишалося, вони ці роки протрималися... Севастополь ще якось себе може забезпечити за рахунок Чорноріченського водосховища. В Ялті та Алушті – гори, на Ай-Петрі снігбуває. Але цього року посушливий сезон, нема звідки брати воду, щоб перекидати в водосховища", – зазначив він.

Ексглава ради міністрів Криму пояснив, що Північно-Кримський канал, по суті, вже зруйновий.

"Тому я переконаний, що єдине питання по Криму, щодо якого Росія буде говорити – це вода. А за воду в Криму вони можуть посунутися в багатьох питаннях, зокрема і по Донбасу. Вода в Крим – це ахіллесова п'ята для Росії. Їм її нема звідки взяти, крім як з Дніпра. Це серйозний козир для України – один з небагатьох", - додав Куніцин.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з 9 лютого 2020 року Україна змінює правила виїзду в окупований Крим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?