Україна змінює правила виїзду в окупований Крим - важливі деталі
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна змінює правила виїзду в окупований Крим - важливі деталі

Україна змінює правила виїзду в окупований Крим - важливі деталі
Джерело:  online.ua

З 9 лютого 2020 року Україна змінює правила виїзду в окупований Крим. Зокрема, вводяться спрощення для перетину кордону з тимчасово окупованою територією дітям до 16 років. Вони зможуть виїжджати до Криму в супроводі одного з батьків або уповноваженої особи без нотаріального доручення від другого батька. Нові правила в'їзду і виїзду в окупований Крим роз'яснили в Державній прикордонній службі України, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

Прикордонники уточнили, що якщо діти у віці від 14 до 16 років навчаються в українських освітніх закладах, а їхні батьки проживають в окупованому Криму, то вони зможуть виїжджати на тимчасово окуповану територію України без стороннього супроводу за умови наявності інформації про їх навчання в Єдиній державній електронній базі з питань освіти. Для виїзду в Крим їм потрібен тільки паспорт громадянина України або закордонний паспорт громадянина України.

Також, згідно з новими правилами, українці, які виїжджали з Криму для оформлення документів про підтвердження українського громадянства, зможуть перетинати кордон з тимчасово окупованою територією за умови пред'явлення довідки, виданої Державною міграційною службою.

Слід зазначити, що до 9 лютого 2020 роки діти можуть перетинати кордон з окупованих Кримом виключно в супроводі двох батьків або за нотаріально посвідченою згодою другого з батьків.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з 1 березня 2020 року Україна вводить нові правила для виїзду в Росію  - перетинати кордон можна буде тільки по закордонному паспорту з біометричними даними. Нові правила будуть поширюватися і на дітей, які раніше могли виїхати в РФ за свідоцтвом про народження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?