Що значить для України новий кредит МВФ: в Євросоюзі зробили важливу заяву
Категорія
Економіка
Дата публікації

Що значить для України новий кредит МВФ: в Євросоюзі зробили важливу заяву

Що значить для України новий кредит МВФ: в Євросоюзі зробили важливу заяву
Джерело:  Коммерсант

Новий кредит МВФ - це міжнародне визнання всіх поточних реформ в Україні. Укладення угоди про співпрацю між Україною і МВФ за трирічною програмою в розмірі 4 млрд SDR відкриє Україні шлях до макрофінансової допомоги ЄС. Про це заявив посол ЄС в Україні Матті Маасікас, повідомляє ONLINE.UA.

"Таке потрібне і своєчасне укладання угоди на технічному рівні, міжнародне визнання поточних реформ в Україні. Разом з недавнім ухваленням закону про боротьбу з відмиванням грошей (остаточний аналіз якого ще триває) має відкрити шлях і до макрофінансової допомоги ЄС", - написав Маасікас в соцмережі.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд попередньо погодив з Україною програму фінансування на 5,5 млрд доларів (4 млрд SDR) на три роки. Остаточне рішення за програмою повинна затвердити Рада директорів МВФ, а воно буде залежати від виконання Україною низки невідкладних дій. Зокрема, мова йде про прийняття закону, який би заборонив повернення колишнім власникам банків. Таким чином Фонд хоче отримати гарантії, що олігарху Ігорю Коломойському не повернуть Приватбанк.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Нацбанк і уряд готують внесення змін до законодавства, щоб не допустити повернення Приватбанку його колишньому власнику Ігорю Коломойському. Про важливий законопроєкт, який поки знаходиться в розробці НБУ, повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?