Щоб не хвилювалися - Зеленський виступив з невідкладним дорученням
Категорія
Політика
Дата публікації

Щоб не хвилювалися - Зеленський виступив з невідкладним дорученням

Щоб не хвилювалися - Зеленський виступив з невідкладним дорученням
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський виступив з невідкладним дорученням до українського уряду. Нещодавно для боротьби з COVID-19 на Закарпатті залучили чотири додаткові лікарні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ОПУ.

За словами державного лідера, ці заклади необхідно фінансувати зі спеціального підрозділу.

"Треба, щоб було забезпечено фінансування цих лікарень з Національної служби здоров’я України. Якщо вже є фінансування й забезпечення достатньої кількості ліжок для прийому хворих, то про це треба доповідати не лише мені – необхідно про це розказати людям на Закарпатті, щоб вони не хвилювалися, що чогось бракує. Влада постійно повинна бути з людьми", - пояснив Зеленський.

Водночас головний санітарний лікар Віктор Ляшко додав, на Закарпатті наразі достатньо місць у лікарнях, які приймають пацієнтів з COVID-19.

"Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль наголосив на стабілізації ситуації з коронавірусною інфекцією в Україні й зауважив, що тих, хто одужав (651 особа), сьогодні більше, ніж тих, хто захворів (638 осіб). Крім того, з 2 тисяч 635 апаратів ШВЛ у лікарнях першої черги (247 закладів) задіяно лише 153 одиниці (5,8%). У 375 закладах охорони здоров'я підготували 28 732 ліжка для лікування хворих на COVID-19", - додали в ОПУ.

Нагадаємо, станом на ранок 14 липня в Україні підтвердили 54 771 діагноз коронавірусу. Добова кількість тих, хто одужав, нещодавно стала перевищувати кількість нових інфікованих.

Як повідомляв ONLINE.UA, у київській владі прогнозують, що адаптивний карантин у столиці продовжать на невизначений термін. Очільник Держпродспоживслужби міста Олег Рубан вважає, з сьогоденними показниками режим обмежень може тривати півтора року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?