Щоб не захворіти: рекомендації влади проти коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

Щоб не захворіти: рекомендації влади проти коронавірусу

Щоб не захворіти: рекомендації влади проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров'я нагадало про перелік заходів, які слід вживати через пандемію коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на офіційне представництво Центру громадського здоров'я.

Перш за все фахівці рекомендують:
- не наближатися до людей із симптомами ГРВІ, тримати дистанцію у півтора метра та намагатися уникати контакту з ними;
- намагатися не торкатися обличчя руками, особливо очей, носа, рота;
- їсти лише готові продукти, які належним чином термічно оброблені;
- звертатися до лікаря у разі виникнення перших симптомів ГРВІ.

Також у МОЗ додали, що миття рук допомагає захиститися не тільки від нового коронавірусу, але й від інших захворювань. За правилами необхідно мити руки від 20 до 40 секунд теплою водою з милом. Окрім того можна використовувати антисептик із вмістом спирту 60%.

"Медична маска не захищає від зараження вірусами. Носити її повинні лише люди із симптомами респіраторних захворювань, медпрацівники та особи, що доглядають за хворими", - нагадали фахівці.

Загалом у світі станом на 15 березня зареєстрували близько 158 тисяч випадків COVID-19. Понад 5,7 тисячі інфікованих померли.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Центрі громадського здоров’я МОЗ України оголосили, що виявили коронавірус COVID-19 у п’яти українців. Таку кількість випадків зареєстрували станом на понеділок, 16 березня. Від 1 січня цього року до Центру громадського здоров’я надійшли 94 підозри на нову китайську інфекцію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?