Щоб Україна не впала в прірву - влада зважилася на ризиковане рішення
Категорія
Економіка
Дата публікації

Щоб Україна не впала в прірву - влада зважилася на ризиковане рішення

Щоб Україна не впала в прірву - влада зважилася на ризиковане рішення
Джерело:  online.ua

13 травня глава Кабінету міністрів Денис Шмигаль поділився з українцями важливою інформацією - він заявив, що уряд має намір отримати в поточному році 10 млрд доларів західних кредитів. Саме за допомогою позик команда Шмигаля планує боротися з наслідками пандемії коронавірусу та економічною кризою. За словами очільника КМУ, це єдиний шанс для Україні не впасти в прірву, з якої потім доведеться вибиратися дуже багато років. Про плани влади Денис Шмигаль розповів під час години запитань до уряду, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт Кабміну.

"Усі ці кошти... Їхній обсяг в цьому році перевищує 10 млрд доларів фінансової підтримки... Це гроші від різних міжнародних фінансових організацій: МВФ, європейських структур, ЄС і країн-партнерів в цілому", - зазначив глава уряду.

За словами Дениса Шмигаля, у більшості випадків виділення коштів залежить від домовленостей офіційного Києва з Міжнародним валютним фондом.

"Тому це дуже важливо, щоб ми рухалися вперед і отримували ці кошти, щоб в наступному році зрости на 7%, а не падати в прірву і не мати можливості вибратися з неї ще років десять", - зазначив очільник Кабміну, попросивши народних обранців підтримати законопроекти, ухвалення котрих вимагає МВФ.

Нещодавно в МВФ заявили, що не схвалять нову програму кредитування для України, якщо парламент не проголосує за законопроект про заборону повернення націоналізованих банків колишнім власникам. У середу, 13 травня, український парламент підтримав у цілому так званий "антиколомойський закон" — 2571-д, який вносить зміни у механізм регулювання банків. Про це депутатів також особисто просив глава держави Володимир Зеленський, який неочікувано приїхав у Раду.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, 13 травня очільник уряду Денис Шмигаль відреагував на новий гучний скандал та відповів на гучні звинувачення від народних обранців, що пролунали в ході годин запитань до уряду - усі подробиці читайте в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?