Шевченківський райсуд Києва відправив митрополита Павла під домашній арешт
Категорія
Україна
Дата публікації

Шевченківський райсуд Києва відправив митрополита Павла під домашній арешт

Шевченківський райсуд Києва відправив митрополита Павла під домашній арешт
Джерело:  online.ua

За інформацією представників спілки православних журналістів, Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжний захід митрополиту Павлу у вигляді знаходження під домашнім арештом на срок 60 діб.

Джерело: Telegram спілки православних журналістів

Що відомо про запобіжний захід митрополиту Павлу 

У спілці православних журналістів зазначили, що відповідно до рішення суду, митрополит буде носити електронний браслет і не зможе вести спілкування із іншими віруючими.

Слідство встановило, що починаючи з 24 лютого 2022 року Петро Лебідь вирішив виправдовувати агресію РФ, будучи намісником Києво-Печерської лаври шляхом спілкування з парафіянами монастиря, - йдеться у звинуваченні прокуратури.

Однак представники прокуратури Київщини зазначили, що суд все ще розглядає клопотання про запобіжний захід митрополиту Павлу і рішень не оголошував.

Що відомо про звинувачення та діяльність митрополита Павла 

Шевченківський суд Києва в суботу, 1 квітня, все ж вирішив продовжити обрання запобіжного заходу.

1 квітня екс-настоятелю Києво-Печерської Лаври митрополиту УПЦ МП Павлу вручили підозру через дискримінацію на основі расової, національної, регіональної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками, а також за виправдання, визнання правомірною, заперечення війни РФ проти України, глорифікацію її учасників.

Крім того, співробітники СБУ оприлюднили розмови Паші "Мерседеса". Воно викликали на допит, а у будинку провели обшуки. У свою очредь скандальний митрополит заявив, що його нібито відправили під домашній арешт, хоча на той момент суд навіть не розпочав засідання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?