Шевченківський суд ухвалив неочікуване рішення щодо Зеленського та Авакова
Категорія
Україна
Дата публікації

Шевченківський суд ухвалив неочікуване рішення щодо Зеленського та Авакова

Шевченківський суд ухвалив неочікуване рішення щодо Зеленського та Авакова
Джерело:  online.ua

21 жовтня офіційно стало відомо, що суд у справі вбивства журналіста Павла Шеремета відмовив у допитах посадовців, про які просив захист обвинувачених. Варто звернути увагу на те, що йдеться про українського лідера Володимира Зеленського, очільника Міністерства внутрішніх справ Арсена Авакова та двох колишніх генпрокурорів. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на засідання Шевченківського райсуду Києва.

"Як пояснила сторона захисту необхідність цього допиту: щодо обставини, які їм (посадовцям – ред.) стали відомі щодо цього провадження. Разом із тим вбачається, що ці особи не були безпосередньо свідками обставин, що підлягають доказуванню в цьому кримінальному провадженню, та не є свідками в розумінні ст. 65 КПК. Що стосується інших осіб, працівників поліції, які є слідчими, або понятих, які приймали участь у тих чи інших діях, також ми з цим обсягом будемо визначатись після дослідження письмових матеріалів", — заявила суддя Оксана Голуб.

Що важливо розуміти, серед людей, яких хотіли допитати адвокати обвинувачених, значились президент України Володимир Зеленський, глава МВС Арсен Аваков, його заступник Антон Геращенко, колишній генпрокурори Руслан Рябошапка та Юрій Луценко, заступник голови Нацполіції Євген Коваль. Захист звернув увагу на те, що ці посадовці неодноразово публічно визнавали, що їм відомі матеріали справи, обставини злочину. Однак прокурор зразу ж виступив проти допиту цих людей, сказавши, що вони не є безпосередніми свідками.

Варто зазначити, що під час засідання 21 жовтня суд вирішив, у якому порядку буде досліджувати докази і проводити допити. Спершу вивчать письмові і речові докази, потім визначать, яких експертів і спеціалістів треба допитати на додачу до документів. Окрім того, планується провести допити свідків, із точним переліком яких визначаться перед початком допитів. І наостанок будуть допитані потерпілі та обвинувачені.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у четверту річницю вбивства відомого журналіста Павла Шеремета  посольство США в Україні приєдналось до вимог неупередженого розслідування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?