Ще два судна вийшли тимчасовим коридором з портів Одеської області
Категорія
Україна
Дата публікації

Ще два судна вийшли тимчасовим коридором з портів Одеської області

Судно на рейді
Джерело:  Marine Traffic

Балкери NEW LEGACY та FORZA DORIA тиждень тому зайшли під завантаження зерном у одеські порти. 8 жовтня вони вийшли тимчасовим коридором у Чорному морі.

З портів Одещини вийшло ще два судна

8 жовтня ще два судна вийшли з Одеських портів. Балкери NEW LEGACY та FORZA DORIA тиждень тому зайшли під завантаження зерном.

Про це повідомляють відкриті дані карт MarineTraffic.

NEW LEGACY (прапор Белізу), вийшов з порту Південний, а ось інформація по FORZA DORIA (Барбадос) наразі закрита. Ці балкери прибули в порти Великої Одеси увечері 1 жовтня.

Тимчасовий чорноморський коридор: що відомо

Згідно з навігаційним дорученням Військово-морських сил Збройних сил України № 6, нові маршрути руху цивільних суден до/з чорноморських морських портів України були активовані з 8 серпня 2023 року.

Важливо зазначити, що Україна ініціювала цей маршрут та подала звернення до Міжнародної морської організації (IMO), щоб отримати підтримку і визнання свого права на вільне торговельне судноплавство. Рада ІМО визнала права України та закликала Росію дотримуватися міжнародних конвенцій і припинити погрози.

19 вересня, судно Resilient Africa вийшло з порту Чорноморськ. Балкер, завантажений трьома тисячами тон пшениці, рухається в бік Босфору. Це перше з двох суден, які зайшли в порт Чорноморськ. Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з відновлення, міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Наразі на вихід з українських портів курсують три судна. Ще понад 20 суден готуються до проходження через новий морський "коридор" у Чорному морі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?