З порту Одеси до Босфору тимчасовим коридором прямує ще одне судно
Категорія
Україна
Дата публікації

З порту Одеси до Босфору тимчасовим коридором прямує ще одне судно

З порту Одеси до Босфору тимчасовим коридором прямує ще одне судно
Джерело:  online.ua

З Одеси до Босфору тимчасовим коридором прямує ще одне судно. З 19 лютого 2022 року балкер PUMA через війну було заблоковано в українському порту.

Джерело: Кабінет Міністрів України

По тимчасовому чорноморському коридору прямує ще одне судно

Балкер PUMA (Кайманові острови) сьогодні вранці вийшов з Одеського морського порту і зараз прямує до Босфору встановленим коридором руху суден. Судно завантажено 16 тисячами тонн металу та 14 тисячами тонн ріпака.

Про це повідомили на сайті Кабінету Міністрів України.

Балкер зайшов до Одеського морського порту 19 лютого 2022 року та не міг покинути порт через початок бойових дій та закриття відповідних районів Чорного моря.

Визначений навігаційним дорученням ВМС ЗСУ коридор першочергово використовується для евакуації суден, які перебували в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний на момент повномасштабного вторгнення.

Враховуючи блокування Зерновоі ініціативи те зростаючу потребу світу в українській продукції, Україна розглядає можливість використовувати його і для цивільних суден, що перевозять невійськові вантажі зокрема збіжжя переважно до країн Африки та Азії.

З 15 серпня тимчасовим коридором скористалось вже 4 судна. Цей шлях вже пройшли контейнеровоз JOSEPH SCHULTE, балкери PRIMUS та ANNA-THERESA з OCEAN COURTESY 16, 27 серпня та 1 вересня відповідно.

Україна оголосили реєстрацію суден для виходу з портів у Чорному морі

Звісно, це все буде відбуватися під наглядом Збройних сил України. Все можливе, що від нас залежить, щодо забезпечення безпеки, ми робимо. І зараз уже відкрита реєстрація, координатор уже працює, — сказав представник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

Україна попередила власників та капітанів суден про загрозу з боку РФ, а також мінну небезпеку у Чорному морі.

Плетенчук додав, що деталі ВМС не може розкрити, також Україна ще не визначила, скільки будуть діяти ці коридори.

Вони дозволять допомогти подолати міжнародну гуманітарну кризу, а також дадуть можливість компаніям забрати судна, які перебувають у «гуманітарному полоні» через погрози РФ.

Раніше стало відомо, що для торговельних суден, що йдуть між портами Чорноморська, Одеси та Южного оголошено тимчасові коридори.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?