ШІ від Google аналізуватиме особисті дані користувачів — Reuters
Категорія
Технології
Дата публікації

ШІ від Google аналізуватиме особисті дані користувачів — Reuters

ШІ від Google аналізуватиме особисті дані користувачів — Reuters
Джерело:  online.ua

ШІ від Google аналізуватиме особисті дані користувачів. Штучний інтелект Bard дозволить користувачам імпортувати свої дані з інших продуктів Google за допомогою розширення Bard Extensions.

Джерело: Reuters

ШІ від Google аналізуватиме особисті дані користувачів

Компанія Google 19 вересня заявила, що її штучний інтелект Bard матиме можливість перевіряти свої відповіді та аналізувати особисті дані користувачів, оскільки вони намагаються наздогнати за популярністю ChatGPT.

Bard дозволить користувачам імпортувати свої дані з інших продуктів Google за допомогою розширення Bard Extensions — ШІ зможе шукати файли на Google-диску або надавати короткий опис вхідних повідомлень на Gmail.

У Bard також працюють над тим, щоб отримувати інформацію не лише з додатків Google, але й від зовнішніх компаній.

Ще одна функція Bard дозволятиме користувачам запрошувати інших людей до "розмови" з ШІ.

Старший директор із продуктів Google Джек Кравчик зазначає:

Команда працює над проблемою неточних відповідей, щоб штучний інтелект міг визнати, що невпевнений, а метою є зміцнення довіри користувачів до ШІ. Для цього відповіді Bard зіставлятимуть із результатами пошуку Google.

Що відомо про Bard

Google випустили свій чатбот у березні 2023 року, щоб скласти конкуренцію популярному ChatGPT від OpenAI.

ChatGPT зараз вважають найпрофесійнішим чатботом, який може відповідати на питання зрозумілою мовою. Хоча часто він дає неправдиву та упереджену відповідь.

Bard побудований на основі технології штучного інтелекту від Google — LaMDA. Це мовна модель для діалогових додатків, і її навчали текстовими даними, взятими з відкритої мережі.

Bard може дати поради, як досягти своєї мети: "прочитати більше книжок цього року, пояснити квантову фізику простими словами або розбудити ваш творчий потенціал".

Нині компанія збирає відгуки від якомога більшої кількості людей, щоб покращити роботу Bard.

Ми хочемо отримувати зворотний звʼязок і поступово збільшувати кількість людей, які мають доступ до Bard, — сказав Зубін Гахрамані, віцепрезидент Google Research. — І причина цього в тому, що ми дійсно хочемо мати можливість протестувати та винести уроки з цього, перш ніж ми широко розгорнемо його.

У липні 2023 року Bard став доступним і в Україні.

Штучний інтелект — це тренд, який необхідно опанувати кожному. Він уже став частиною нашого життя, тому потрібно знати його можливості. Розуміти, які завдання можна делегувати ШІ та як автоматизувати певні процеси. Можна ігнорувати штучний інтелект або боятися його. Але краще в ньому розібратися, щоб стати професійнішим та успішнішим, — зазначив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?