Шість російських генералів отримали підозру через організацію вторгнення на Харківщину
Категорія
Україна
Дата публікації

Шість російських генералів отримали підозру через організацію вторгнення на Харківщину

Шість російських генералів отримали підозру через організацію вторгнення на Харківщину
Джерело:  online.ua

Шість російських генералів отримали підозри за організацію вторгнення окупаційних військ на Харківщину.

Джерело: Офіс генпрокурора

Російські генерали отримали підозри за вторгнення в Україну

Офіс генпрокурора визначив та оголосив підозру шістьом генералам збройних сил РФ, які організували та забезпечили збройне вторгнення окупаційних військ на територію Харківської області.

Вони надавали безпосередні накази на здійснення окупації населених пунктів, наслідком яких є численні жертви серед мирного населення та руйнування населених пунктів, - йдеться у повідомленні ОГП.

Серед підозрюваних:

  • генерал-майор, заступник командуючого Західним військовим округом (ЗВО) ЗС РФ;

  • генерал-лейтенант, командуючий 20 загальновійськової армії ЗВО ЗС РФ;

  • генерал-майор, начальник штабу 20 загальновійськової армії ЗВО ЗС РФ;

  • генерал-майор, командуючий 1 танкової армії ЗВО ЗС РФ;

  • генерал-майор, командир 3 мотострілецької Вісленської Червонопрапорної, орденів Суворова і Кутузова дивізії 20 загальновійськової армії ЗВО ЗС РФ;

  • генерал-майор, командир 144 гвардійської мотострілецької Єльнінської Червонопрапорної ордена Суворова дивізії 20 загальновійськової армії ЗВО ЗС РФ.

Їх підозрюють в порушенні територіальної цілісності України та ведення агресивної війни (ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 437 КК України).

Правоохоронці перевірили місця дислокації пунктів управління та штабів російських військ, які вони покинули після контрнаступу ЗСУ. Також у штабах знайшли документи.

Раніше в прокуратурі назвали  командира роти 64 окремої мотострілецької бригади РФ, за наказом якого вбивали цивільних у Бучі Київської області.

Його підозрюють у порушені законів та звичаїв війни, поєднаному з вбивством. За його наказом, російські військові поранили беззбройного цивільного чоловіка похилого віку та з танку розстріляли будинок, де загинув цивільний.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?