Школи можуть перейти на дистанційне навчання - українцям зробили попередження
Категорія
Україна
Дата публікації

Школи можуть перейти на дистанційне навчання - українцям зробили попередження

Школи можуть перейти на дистанційне навчання - українцям зробили попередження
Джерело:  online.ua

Альтернативи онлайн-освіті в Україні немає. Тому, якщо ситуація з коронавірусом в країні не стабілізується, то з 1 вересня школи не відчиняться, а учні перейдуть на дистанційне навчання. Остаточне рішення з цього питання буде приймати РНБО ближче до початку навчального року. Поки ж не варто виключати, що школярі можуть не сісти за парти і продовжать навчання вдома, яке почалося з початку карантину в березні місяці. Про це заявив глава комітету ВР з питань освіти науки і інновацій Сергій Бабак в ефірі українського телеканалу, передає ONLINE.UA.

"Ми не знаємо, яке рішення прийме комісія ... Ми не знаємо, що прийме РНБО з цього приводу. Якщо у нас буде все погіршуватися, то є ймовірність, що ми почнемо новий навчальний рік в дистанційному режимі", - пояснив Бабак.

Він підкреслив, що на сьогоднішній день немає альтернативної системи навчання, яка могла б замінити онлайн-освіту. Бабак зазначив, що до коронавірусного карантину і дистанційне навчання в країні не було розвинене, тому країні довелося різко зробити крок вперед в цьому напрямку. При цьому депутат визнав, що онлайн-уроки не здатні замінити повноцінну очну освіту.

Бабак також обурився доводами батьків школярів, які незадоволені онлайн-освітою, але при цьому вважають, що їхні діти не повинні ходити в школу в період пандемії.

"Якщо школи закриті, а онлайн навчання не хочеться, що тоді робити дітям? Частина дітей може вчитися самостійно, але насправді ми розуміємо, що дистанційна освіта - вона гарна до певного рівня свідомості, коли людина сама розуміє, як потрібно вчитися, чому потрібно вчитися і т.д. ", - зазначив Бабак.

Важливо відзначити, що раніше українці звернулися до президента України з нагальною вимогою. Вони наполягають на тому, щоб він заборонив дистанційне навчання в усіх навчальних закладах країни. Дана петиція вже зібрала 25 тис голосів, тому команда українського лідера повинна її розглянути найближчим часом.

У свою чергу виконувачка обов'язків міністра освіти Любомира Мандзій запевняла, що Міністерство освіти і науки України поки не має наміру переводити школи на дистанційне навчання з 1 вересня 2020 року. Вона також звернула увагу на те, що це рішення буде залежати виключно від епідеміологічної ситуації в країні. Вона уточнила, що до кінця червня спільно з Міністерством охорони здоров'я готуються додаткові протоколи, які будуть визначати заходи безпеки в закладах освіти до повернення дітей з 1 вересня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в РНБО закликали українців готуватися до того, що з вересня місяця школи перейдуть на онлайн-навчання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?