Шмигаль дав термінове завдання Кабміну - у чому річ
Категорія
Україна
Дата публікації

Шмигаль дав термінове завдання Кабміну - у чому річ

Шмигаль дав термінове завдання Кабміну - у чому річ
Джерело:  online.ua

6 травня очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль дав міністерствам два тижні на створення посад заступника міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації. За його словами, це конче необхідно в епоху цифрових технологій та допоможе здолати корупцію. Про це глава уряду написав у своєму Telegram-каналі, передає ONLINE.UA.

"Сьогодні провів нараду з питань цифрової трансформації. Зараз зростає актуальність і важливість цифрових технологій в усіх сферах. Автоматизація — це шлях до викорінення корупції на всіх державних рівнях: від прийняття управлінських рішень до надання послуг людям. За підсумками наради доручив усім міністерствам протягом двох тижнів створити посаду заступника міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації. А також у місячний термін внести на розгляд кандидатури на цю посаду", - пише глава КМУ.

На переконання політика, реформа будь-якої сфери у сучасних умовах неможлива без застосування цифрових технологій". Він також звернув увагу на досвід багатьох країн Європейського Союзу, який демонструє, що цифрові реформи дали змогу досягти значного економічного та соціального ефекту.

Варто нагадати, що нещодавно Денис Шмигаль вперше відреагував резонансний скандал, що сколихнув українську політику. За його словами, серед причин звільнення керівників митниці та податкової — слабкі показники по надходженню в державний бюджет. Шмигаль стверджував, що наразі Кабмін відбирає "ефективні команди, що реалізують роботу у надскладний час".

Як повідомляв раніше ONLINE.UA,  влада Європейського Союзу та США терміново звернулася до офіційного Києва  — там наголосили, що уважно стежать за призначеннями у Державній податковій та митній службах України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?