Шмигаль озвучив головні умови вступу України у НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Шмигаль озвучив головні умови вступу України у НАТО

Шмигаль озвучив головні умови вступу України у НАТО
Джерело:  online.ua

Український прем’єр-міністр Денис Шмигаль оцінив, наскільки Україна спроможна завершити євроатлантичну інтеграцію в лави НАТО за умов існування ОРДЛО. Він наголосив, головним критерієм вступу залишається впровадження стандартів Альянсу в Збройних силах. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За словами політика, НАТО надало українському партнеру потужний сигнал. Він згадав заяву генсека Єнса Столтенберга на їхній спільній пресконференції.

“Єдине і ключове питання нині – це про перехід українського війська до стандартів НАТО. Як тільки Україна буде готова підтвердити повний перехід, відразу постане питання про приєднання до НАТО. Стосовно ПДЧ, тобто Плану дій по членству, тут звичайно ми наполягаємо на паралельному курсі з Грузією, де також активно ведеться відповідна робота. Сьогодні є три країни Східного партнерства найбільш підготовлених з точки зору ПДЧ — це Молдова, Грузія та Україна. Грузія у цій трійці трішки вирвалася вперед і дуже важливо, щоб ми подолали це відставання, і разом з нею ввійти в План дій щодо членства. На цей рік у нас заплановано ряд навчань спільних з НАТО, які дадуть можливість продемонструвати наш рівень”, - зауважив Шмигаль.

Він пояснив, існують дискусії всередині блоку з приводу окупованих територій в Україні, Однак такі дискусії не вщухали упродовж останніх років.

“Окремі члени НАТО можуть висловлювати різні позиції. Та вони не створять перешкод, коли ми будемо готові зайти в НАТО. Нам, і нашим партнерам важливо розуміти, що армія, флот і Військово-повітряні сили України здатні захистити нашу державу з НАТО чи без нього, і що високі стандарти нашого війська дозволяють нам зберегти суверенітет та територіальну цілісність. Ось це питання номер один”, - додав прем’єр.

Нагадаємо, реформи ЗСУ з доведення стандартів до прийнятих у НАТО триває. Наприклад, нещодавно Міноборони перевело коди військових звань на стандарт STANAG 2116.

Як повідомляв ONLINE.UA, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг офіційно заявив, що міністри оборони країн блоку незабаром обговорять розширення фінансування військової діяльності на східному фланзі Альянсу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?