Шмигаль попередив українців про продовження адаптивного карантину
Категорія
Україна
Дата публікації

Шмигаль попередив українців про продовження адаптивного карантину

Шмигаль попередив українців про продовження адаптивного карантину
Джерело:  online.ua

Загальний адаптивний карантин по всій Україні у Кабінеті міністрів передбачають пролонгувати. Наразі він чинний до кінця лютого, але режим продовжать до квітня, наголосив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За словами голови уряду, йдеться саме про адаптивний карантин, який ввели ще після весняного локдауну торік.

"Поточний карантин запроваджено до кінця лютого. Найімовірніше, ми продовжимо його до 31 березня тією ж постановою. Наразі немає підстав скасовувати адаптивний карантин. Хвороба не зникла", - пояснив Шмигаль.

Він закликав українців не тішити себе ілюзіями щодо швидкого скасування усіх обмежень.

"Європа палає, ми відкриті для Європи, ми відкриті всередині держави, тому підстав для зняття карантину немає. Непотрібно передчасно тішити себе ілюзіями. Я впевнений, що карантин дуже довго триватиме цього року. А от яким саме він буде, це вже інше питання", - додав прем'єр.

Водночас він зауважив, що наразі немає потреби у продовженні так званого локдауну, який чинний з 8 до 24 січня. Такий жорсткий режим звершиться у наведений термін.

В уряді стверджували, що таким чином вони намагалися "збити" зростання захворюваності на COVID-19, яке б відбулося після святкового новорічного періоду.

Як повідомляв ONLINE.UA, прем’єр-міністр Денис Шмигаль передбачає розвиток масової вакцинації проти коронавірусу COVID-19 двома паралельними шляхами. Вакцинацію державним коштом фактично поєднають з комерційним підходом — наданням препарату за гроші. За словами прем’єра, українська сторона згідно з домовленостями отримає перші партії препарату вже у лютому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?