Шмигаль запропонував Кличку звільнитися після заяви про локдаун
Категорія
Україна
Дата публікації

Шмигаль запропонував Кличку звільнитися після заяви про локдаун

Шмигаль запропонував Кличку звільнитися після заяви про локдаун
Джерело:  online.ua

Очільник Кабінету міністрів України Денис Шмигаль публічно відкинув пропозицію мера Києва Віталія Кличка запровадити по всій країні жорсткий карантин. Окрім того, він зізнався, що вважає це політичним піаром.

Джерело: Telegram  Дениса Шмигаля

Як глава КМУ відреагував на заклик Кличка

"Адаптивний карантин працює і запроваджувати тотальний локдаун по всій країні наразі немає потреби. Уряд завжди дослухається до порад і закликів представників місцевої влади, ми готові до співпраці. Якщо її мета – не політичний піар", - заявив Шмигаль.

За словами політика, Київ має чи не найбільше ресурсів та можливостей, щоб зробити протидію поширенню інфекції та захист людей ефективними способами.

"Але якщо у міського голови Києва, який також є головою міської адміністрації, інша думка… І він вважає, що одночасно повноважень міського голови й голови КМДА йому недостатньо, аби ефективно протидіяти COVID у столиці, тоді можемо разом звернутися до президента з пропозицію про призначення нового очільника КМДА", - написав Денис Шмигаль.

Про що саме владу просив Віталій Кличко

9 квітня мер Києва Віталій Кличко закликав Кабмін терміново розглянути питання про запровадження загальнонаціонального локдауну. Свою пропозицію він озвучив під час традиційного брифінгу.

"Україна сьогодні – в трійці європейських країн за кількістю хворих за добу і кількістю смертей від COVID-19. Тільки з початку цього місяця, з 1 квітня, в країні померли 3556 людей. У Києві померли – 392 хворих. Це за 9 днів! Така страшна динаміка розповзання вірусу… Скільки ще людей повинні захворіти, скільки померти, щоб уряд, центральна влада зрозуміли, що потрібні негайні заходи на державному рівні?! Інакше, і в умовах відсутності масового вакцинування, країну чекає катастрофа. Тому, я звертаюся до уряду невідкладно розглянути питання про запровадження загальнонаціонального локдауну. Справжнього локдауну", - заявив Віталій Кличко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?