Шмигаль розкрив, чого Україна очікує від співпраці з МВФ найближчим часом
Категорія
Економіка
Дата публікації

Шмигаль розкрив, чого Україна очікує від співпраці з МВФ найближчим часом

Шмигаль розкрив, чого Україна очікує від співпраці з МВФ найближчим часом
Джерело:  Кореспондент

Міжнародний валютний фонд ще до кінця року оголосить дату нової місії до України, вважають у Кабінеті міністрів. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що уряд здатний фінансувати бюджетні витрати без нового траншу в 2020 році. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Кореспондент".

За словами голови уряду, таку паузу Україна переживе.

"План Б є завжди. Ми розраховуємо на оприлюднення дати приїзду місії фонду вже цього року. Поточна ситуація в принципі дозволяє пережити паузу: 85% платежів казначейства здійснюються без затримок (до двох днів з моменту подачі заявки), 15% - виконуються із затримкою до п'яти днів. Бюджет 2020 року виконано", - пояснив Шмигаль.

Він додав, податкова служба виконала свій план з надходжень, однак митниця ще відстає від встановлених показників.

"Для цього є вагомі причини. Нам не з першого разу вдалося змінити менеджмент митниці, щоб прибрати зловживання, корупцію і навести порядок в її роботі", - резюмував прем'єр.

Він зауважив, фактором, який допоможе у закритті витрат цьогоріч, може стати традиційне джерело надходжень — зовнішні та внутрішні запозичення.

Нагадаємо, наприкінці року стало відомо, що МВФ не надаватиме Україні новий транш у 2020 році.

Як повідомляв ONLINE.UA, після гучних скандалів і численних конфліктів навколо бюджету на 2021 рік глава Кабміну Денис Шмигаль звернувся до українців і поділився з українськими громадянами відмінними новинами. Він запевнив, що мінімальна зарплата в Україні виросте до 6,5 тисяч гривень, а пенсіонерам збільшать виплати, як і планувалося раніше, попри скорочення фінансування ПФУ на 8 млрд гривень.

Шмигаль підкреслює, що в бюджеті передбачені рекордні витрати на медичну галузь, завдяки чому зарплати у медиків виростуть на 30%. Також на 26% піднімуть зарплати вчителям.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?