Шмигаль розкрив, коли в Раду внесуть проєкт держбюджету
Категорія
Економіка
Дата публікації

Шмигаль розкрив, коли в Раду внесуть проєкт держбюджету

Шмигаль розкрив, коли в Раду внесуть проєкт держбюджету
Джерело:  online.ua

У Кабінеті міністрів готуються до внесення законопроєкту стосовно державного бюджету на наступний 2022 рік - згідно з уточненням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, це станеться останнього дозволеного за законом дня.

Джерело: засідання уряду

За словами голови уряду, йдеться про передачу документів 15 вересня - це останній день, в який за Бюджетним кодексом це дозволено зробити.

“15 вересня, як це передбачено законодавством, уряд направить до парламенту проєкт державного бюджету на 2022 рік”, - наголосив Шмигаль.

Прем’єр звернув увагу на те, що законопроєкт матиме у підґрунті середньострокову бюджетну декларацію на 3 роки.

“Це буде збалансований та реалістичний проєкт із чітко визначеними пріоритетами, серед яких: обороноздатність, розвиток медичної сфери, освіта, інфраструктура та, звичайно, соціальні програми”, - уточнив політик.

Відповідно згаданому Бюджетному кодексу, на рівні уряду ухвалюють рішення про держбюджет України та подають документи в Раду та президенту з дедлайном 15 вересня. Станом на 8 вересня у Кабміну залишився рівно тиждень для відповідних дій.

У 2020 року проєкт державного бюджету на сьогоденний рік підтримали під час позачерговому засіданні уряду 14 вересня. Після цього його одразу передали представникам парламенту.

Кабмін про бюджет 2021 року

Шмигаль відзначив позитивні тенденції в українській економіці. Глава Кабміну прозвітував про перевиконання бюджету і оптимістичні настрої бізнесу - останні в серпні покращились до найвищого рівня за останні 2 роки.

“Залишки на єдиному казначейському рахунку виросли у серпні в 6 разів та склали 57,5 млрд грн станом на перше вересня. Крім того, до державного бюджету за перші 8 місяців цього року надійшло на 28 млрд грн більше плану та на 106 млрд більше ніж в минулому році. Виконання бюджету відбувається за рахунок відновлення економіки, сприятливої зовнішньої кон’юнктури та більш ефективній роботі податкової та митниці”, - наголосив політик.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?