Шмигаль розкрив, які підприємства підуть на велику приватизацію
Категорія
Економіка
Дата публікації

Шмигаль розкрив, які підприємства підуть на велику приватизацію

Шмигаль розкрив, які підприємства підуть на велику приватизацію
Джерело:  online.ua

В українському уряді виступили з оголошенням щодо прискорення процесу приватизації значних державних підприємств. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль анонсував звернення до Верховної Ради зі спеціальною пропозицією. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на урядовий портал.

За його словами, йдеться про зняття обмежень на продаж об'єктів.

"Цим законопроєктом пропонується розблокувати "Велику приватизацію" у 2021 році. Запланований продаж великих державних підприємств дасть змогу збільшити надходження до бюджету до 12 млрд грн", - пояснив Шмигаль.

Він зауважив, обговорювання торкається так званої великої приватизації, яка торкається наступних об'єктів:

  • 5 теплоелектроцентралей;

  • 3 обленерго;

  • підприємство "Більшовик";

  • Одеський припортовий завод;

  • Об’єднана гірничо-хімічна компанія;

  • "Президент-готель".

"Глава уряду наголосив, що приватизація — це серйозний удар по корупції та інтересах людей, які звикли заробляти на державних підприємствах", - додали у Кабміні.

Як повідомляв ONLINE.UA, 21 грудня члени Комітету монетарної політики Національного банку попередили українських громадян, що для стримування інфляційного тиску з відновленням економіки регулятор може підвищити облікову ставку на 0,5-1,5 в.п. Натомість деякі члени комітету припустили, що ділова активність залишатиметься на сталих рівнях до початку масової вакцинації.

Якщо ситуація з пандемією буде розвиватися за розробленим негативним сценарієм, Нацбанк повинен бути готовим до пом’якшення монетарної політики. Йдеться про те, що траєкторія облікової ставки, в першу чергу, відчутно залежатиме від реальних обсягів фіскальних стимулів у 2021 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?