Сходження Благодатного вогню в Єрусалимі — пряма трансляція
Категорія
Культура
Дата публікації

Сходження Благодатного вогню в Єрусалимі — пряма трансляція

Сходження Благодатного вогню в Єрусалимі — пряма трансляція
Джерело:  online.ua

У Велику суботу, 1 травня в Єрусалимі сходить Благодатний вогонь. Церемонія сходження Благодатного вогню в 2021 році в зв'язку з карантином проводиться без присутності паломників. За сходженням Благодатного вогню можна спостерігати онлайн.

Джерело: ONLINE.UA

Сходження Благодатного вогню з Єрусалима транслюватимуть по всьому світу. Розпочнеться відео трансляції о 12:40 за київським часом.

Сходження Благодатного вогню в Єрусалимі - як з'являється Святе світло

Уже кілька століть Благодатний вогонь вважають символом нерукотворного світла Воскресіння Христового. Вважається, що вогонь з'являється з нізвідки і не обпікає рук. До сьогоднішнього дня сходженню Благодатного вогню немає наукового пояснення. Християни ж вірять в божественне походження вогню і в те, що він займається через молитви паломників і православного патріарха.

Благодатний вогонь в перекладі з грецького означає Святе світло. Чин сходження вогню здійснює в каплиці Гробу Господнього Єрусалимський патріарх.

Церковна церемонія, присвячена сходженню Благодатного вогню, починається за добу до початку Великодня. Вона проходить за таким сценарієм:

  • проводиться хресний хід, в якому візьмуть участь священики Єрусалимської православної церкви, Вірменської апостольської церкви, Сирійської і Коптської церков;

  • потім в Кувуклії зайдуть патріарх Єрусалимський і архімандрит Вірменської церкви. За ними закриють двері;

  • через деякий час патріарх винесе з кувуклії 33 запалені свічки - по одній на кожен рік земного життя Ісуса;

  • від благодатного вогню запалять безліч лампад, які розвезуть в різні країни православного світу.

Благодатний вогонь 2021 в Україні

На Великдень 2021, який українці і всі православні християни світу відзначають 2 травня, Православна церква України повинна отримати Благодатний вогонь, хоча чартерний літак для його доставки з Єрусалима не замовляли. Предстоятель ПЦУ, митрополит Єпіфаній, уточнив, що приватні компанії, які будуть здійснювати перельоти в цьому напрямку, пообіцяли доставити в Україну Благодатний вогонь.

Глава ПЦУ допускає, що Вогонь може прилетіти з деяким запізненням, наприклад, вранці 2 травня. Але запевнив, що він обов'язково буде і його традиційно розвезуть по всій Україні.

Сходження Благодатного вогню в Єрусалимі 2021 - пряма трансляція (відео)

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?