Шокові реформи: Арахамія припустив, як Гончарук може втратити популярність
Категорія
Економіка
Дата публікації

Шокові реформи: Арахамія припустив, як Гончарук може втратити популярність

Шокові реформи: Арахамія припустив, як Гончарук може втратити популярність

Голова парламентської фракції "Слуга Народу" Давид Арахамія має побоювання, що прем'єр-міністр Олексій Гончарук втратить популярність. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

На його думку, новий очільник уряду може стати українською версією польського реформатора Лєшека Бальцеровича.

Наразі відомо, що Кабмін буде розподіляти витрати наступним чином: 70% на розвиток та 30% на соціальну сферу.

"Я дуже до цього позитивно ставлюся. Хоча я розумію людей, які соціально не захищені, що вони хотіли б навпаки. Але тоді ми просто перекриваємо кислород наступним поколінням. Ви знаєте, що багато молодих людей їдуть з країни. Для того щоб їх повертати треба, щоб покращувалася вся інфраструктура, все життя навколо нас", - пояснив Арахамія.

Він вважає відповідне рішення непопулярним, бо кожний український уряд був соціальним.

Видання нагадує, що Бальцерович у 1990-ті роки ініціював так звані "шокові реформи". Вони були спрямовані на формування у Польщі ринкової економіки - у той час країна відходила від планової.

Як повідомляв ONLINE.UA, Гончарук нещодавно анонсував непрості часи для України, бо держава повинна віддавати зовнішні борги. Йдеться про повернення буквально кожної третьої гривні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?