Шокуюча статистика: скільки в Україні дітей-сиріт
Категорія
Україна
Дата публікації

Шокуюча статистика: скільки в Україні дітей-сиріт

Шокуюча статистика: скільки в Україні дітей-сиріт
Джерело:  online.ua

1 червня в України щороку відзначається День захисту дітей. З нагоди цієї дати у Міністерстві соціальної політики оприлюднили інформацію, скільки дітей в країні є сиротами, або такими, які позбавлені батьківського піклування.

Як інформує ONLINE.UA, станом на 31 грудня 2018 року в Україні на обліку перебували 70,4 тисяч дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування. З них 22,1 тисяч є сиротами, ще 48,3 тисяч – це діти, позбавлені батьківського піклування.

Значна кількість з цих неповнолітніх виховується в прийомних родинах або дитячих будинках сімейного типу. За даними Мінсоцполітики, з 64,7 тисяч дітей під опікою знаходяться 50,7 тисяч, у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу проживає 13,9 тисяч дітей.

На обліку дітей, які можуть бути усиновлені, зараз перебуває близько 17 тисяч сиріт та позбавлених батьківського піклування. З них близько 12 тисяч проживає під опікою, в прийомних родинах чи дитячих будинках сімейного типу. Ще понад 4,5 тис. виховується в державних закладах різного типу.

У 2018 році в Україні було усиновлено 1730 сиріт та тих дітей, які були позбавлені батьківського піклування з різних причин. Більшість усиновителів є громадянами України – 1 358, іноземці – 372. Було усиновлено 103 дитини, які мають інвалідність чи особливі потреби.

Протягом минулого року усиновлення 21 дитини було скасовано (українцями – 17, іноземцями – 4). Найпоширеніша підстава для цього – між прийомними батьками і дитиною склалися стосунки, які роблять неможливим їхнє спільне проживання. Ще в 10 випадках прийомних батьків позбавили батьківських прав.

Нагадаємо, що днями стало відомо, що невакцинованим дітям заборонили відвідувати дитсадки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?