Шокуюча сума: скільки буде коштувати переїзд Зеленського з Банкової
Категорія
Україна
Дата публікації

Шокуюча сума: скільки буде коштувати переїзд Зеленського з Банкової

Шокуюча сума: скільки буде коштувати переїзд Зеленського з Банкової

Екс-заступник голови АП Дмитро Шимків заявив, що перенесення Адміністрації президента з вулиці Банкової у Києві коштуватиме десятки мільйонів доларів. Як відомо, цю ідею нещодавно запропонував майбутній президент України Володимир Зеленський, передає ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

За словами експерта, для того, аби переїхати потрібно побудувати нову інфраструктуру.

"Хтось каже, що от є коворкінг-спейси. Але треба розуміти, що ви приїжджаєте і платите оренду, користуєтесь їхньою інфраструктурою, і звичайно не 427 людей", – пояснив він.

На думку Шимківа, теоретично можливо перевезти все з АП, але на це необхідно витратити час та ресурси. Він висловив припущення, що переїзд можна організувати за рік. Однак, залишається питання грошей і бюджету.

"Це можна зробити або за чиїсь гроші, або за гроші бюджету. Цього року, наскільки я знаю, таких витрат у держбюджеті не передбачено", - пояснив він.

Окрім того, Шимків розповів, що ускладнює переїзд: це пошук будівлі з великими залами для проведення зустрічей та прийняття делегацій та іноземних колег, а також пошук місця для архіву з документами, бібліотеки, кабінетів для 400 співробітників. Крім того, потрібно буде встановити спеціально облаштовані кімнати з додатковим обладнанням, яке не дозволяє знімати аудіо чи будь-який інший сигнал.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше команда Володимира Зеленського озвучила план щодо боротьби з корупцією. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?