Шокуюча цифра: Порошенко розказав, скільки Україні коштує війна на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Шокуюча цифра: Порошенко розказав, скільки Україні коштує війна на Донбасі

Шокуюча цифра: Порошенко розказав, скільки Україні коштує війна на Донбасі
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко заявив, що через російсько-українську війну, що триває на Донбасі, на оборону України витрачається 6% ВВП, що становить приблизно 200 мільярдів гривень. Про це він розповів в інтерв'ю італійському виданню La Repubblica, передає ONLINE.UA.

За словами українського лідера, на 25% скоротився експорт України, оскільки на окупованих територіях східної України розташовані 30% промислового потенціалу країни.

"Зрозуміло, що це економічна і гуманітарна катастрофи з фатальними наслідками для цих регіонів, де рівень безробіття склав майже 60%, а 20% дітей не відвідують школу і більшість населення позбавлена доступу до медичної допомоги", - додав президент.

Порошенко також наголосив, що зараз на окупованих територіях перебувають 3 мільйони українців, і ще близько 100 тисяч – під арештом.

"Ще півтора мільйони російськомовних українців, побоюючись знову опинитися під владою Москви, були змушені виїхати в західному напрямку. Ми їх прийняли, забезпечивши переселенців житлом і робочими місцями", – зазначив український лідер.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк повідомив, що командування Збройних сил РФ приховано нарощує підготовку окупаційних військ на Донбасі до ведення наступальних дій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?