Шокуючі цифри: стали відомі масштаби масової еміграції з України
Категорія
Україна
Дата публікації

Шокуючі цифри: стали відомі масштаби масової еміграції з України

Шокуючі цифри: стали відомі масштаби масової еміграції з України
Джерело:  online.ua

Лише з кінця березня 2018 року з України виїхали 1 175 823 громадян. Так, зазначається, що кожної хвилини країну залишають дві людини в пошуках роботи та кращого життя, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт проекту  Ukrainianpeopleleaks.

Статистика отримана від міністра закордонних справ України Павла Клімкіна.

Вказано, що до 2050 року населення України може скоротитися на 18%, до 36 млн осіб. Зокрема, цей шокуючий прогноз підтверджують і дані ООН. Якщо такий варіант реалізується, то країна ризикує остаточно перетворитися на державу старих і дітей. Один із основних факторів виїзду – трудова міграція.

Нагадаємо, що на думку політтехнолога Сергія Гайдая, саме трудова міграція– одна з найважливіших проблем України, яка потребує вирішення. Він підкреслив, що це явище є лакмусом, який показує досягнення і провали влади.

Директорка Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Елла Лібанова зазначає, що зараз в Україні існує модний тренд на еміграцію, який необхідно змінити.

"Сьогодні в країні існує так звана мода на еміграцію. Ми в мізках людей повинні змінити моду на еміграцію – модою на те, щоб залишатися і жити в Україні", — сказала вона.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Національному банку України заявили, що через трудову міграцію може прискоритися зростання цін і сповільнитися економічне зростання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?