Шольц блокує поставку Taurus Україні — Бундестаг
Категорія
Світ
Дата публікації

Шольц блокує поставку Taurus Україні — Бундестаг

Шольц блокує поставку Taurus Україні — Бундестаг
Джерело:  online.ua

Олаф Шольц єдиний в коаліції Бундестагу, хто блокує поставку далекобійних ракет Taurus Україні. 

Джерело: Марі-Агнес Штрак-Циммерман

Шольц блокує поставку далекобійних ракет Taurus Україні

Очільниця комітету Бундестагу з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерман заявила, що канцлер Олаф Шольц – єдиний у коаліції, хто блокує постачання Україні крилатих ракет Taurus.

 У своїй заяві Штрак-Циммерман назвала позицію Шольца безвідповідальною.

У цей момент" він не хоче поставляти Taurus. "У цей момент", однак, в Україні продовжують гинути люди. Канцлере Шольц, на бога! Він один блокує це рішення всередині коаліції. Це безвідповідально, – написала Штрак-Циммерман.

Taurus поки що не передають Україні

Уряд Німеччини поки що не визначився, чи постачатиме Україні Taurus. Водночас в Україні впевнені, що це рішення не ухвалюватимуть "цілий рік".

Речник уряду Штеффен Гебештрайт, відповідаючи на запитання, чи посилить постачання Нідерландами та Данією винищувачів F-16 Україні тиск на німецький уряд у питанні Taurus, заявив, що такого тиску не відчувається.

Відповідаючи на запитання, чи можна очікувати рішення про постачання Taurus до або під час засідання уряду наступного тижня, Гебештрайт додав, що наразі він не має розкладу, за яким можна було б про це повідомляти.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба закликав Німеччину позитивно вирішити питання щодо передачі Україні далекобійних ракет Taurus.

Німецький уряд також робить певні пропозиції для нас. Обговорення, яке зараз триває у нас з урядом Німеччини, стосується надання далекобійних ракет Taurus. Франція і Сполучене Королівство це вже зробили. Насправді немає жодного об’єктивного аргументу проти ухвалення цього рішення. ... Я конструктивно, чемно, без чинення будь-якого тиску закликаю уряд Німеччини ухвалити це рішення, яке має сенс, бо це допоможе нашому контрнаступу, і з цієї причини, це допоможе завершити цю війну скоріше, — зазначив Кулеба.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?