Шольц відреагував на нові звинувачення щодо блокування допомоги Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Шольц відреагував на нові звинувачення щодо блокування допомоги Україні

Шольц відреагував на нові звинувачення щодо блокування допомоги Україні
Джерело:  online.ua

Німецький лідер Олаф Шольц не приховує, що досі не зміг визначитися з питанням постачання Україні далекобійних крилатих ракет Taurus. Попри це, він продовжує відкидати звинувачення у свій бік з цього приводу.

Джерело:  Tagesschau

Постачання Taurus Україні. Щольц відповів на нові звинувачення

Як і в минулому, ми завжди будемо дуже ретельно перевіряти кожне рішення, що працює, що має сенс, яким може бути наш внесок... Це стосується і постачання Taurus, - наголосив Олаф Шольц.

За словами німецького канцлера, наразі розглядається питання про технічне обмеження дальності польоту ракет, але він не хоче, щоб його квапили з цим питанням.

Олаф Шольц також зазначає, що німці задоволені тим, що не на кожну вимогу про постачання офіційний Берлін блискавично дає свою згоду.

Як стверджує уряду ФРН, станом на сьогодні підготовка до передачі Україні крилатих ракет Taurus не ведеться.

Однак інсайдери видання Spiegel повідомляють про те, що наразі тривають таємні перемовини щодо надання ракет Україні з представниками оборонної промисловості.

Журналісти також дізналися про те, що лідер Німеччини Олаф Шольц хоче внести технічні модифікації в ракети, щоб унеможливити удари Києвом по російській території, однак це не стосується окупованого РФ Криму.

Що важливо знати про далекобійні ракети Taurus

Taurus — це німецькі керовані ракети з радіусом дії до 500 кілометрів. Це аналог британських Storm Shadow, які вже успішно використовуються українськими військовими.

Ракети скидаються винищувачами та самостійно знаходять свої цілі, можуть летіти під радарами. Taurus — ефективна зброя проти захищених цілей (командних бункерів чи складі боєприпасів).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?