У парламенті Німеччини закликають передати Україні далекобійні ракети Taurus
Категорія
Політика
Дата публікації

У парламенті Німеччини закликають передати Україні далекобійні ракети Taurus

У парламенті Німеччини закликають передати Україні далекобійні ракети Taurus
Джерело:  online.ua

Німецькі політики від правлячої коаліції та з опозиційних партій закликають уряд канцлера Олафа Шольца погодити передачу Україні далекобійних ракет Taurus, за прикладом того, як аналогічні озброєння вже передали Велика Британія та Франція. 

Джерело:  DW

Що відомо про перспективи передачі Україні далекобійних ракет Taurus 

Депутат Бундестагу від опозиційного Християнсько-демократичного союзу Родеріх Кізеветтер заявив, що Берлін повинен негайно надати Києву далекобійні ракети Taurus.

Він зазначив, що на озброєнні Бундесверу є 600 ракет Taurus, з яких близько 450 не готові до застосування у бойових діях, але можуть бути модернізовані компанією MBDA та підготовлені до відправки до України.

Експерт Вільної демократичної партії, яка входить до правлячої коаліції, Маркус Фабер нагадав, що Збройні сили України успішно застосовують поставлені Великобританією ракети Storm Shadow.

За його словами, це свідчить про важливість такого озброєння для України.

Що представляють собою далекобійні ракети Taurus 

Taurus KEPD 350/150 – дозвукова авіаційна оперативно-тактична крилата ракета великої дальності класу "повітря-земля" для високоточних ударів та ураження високозахищених та поглиблених цілей без заходу ракетоносія в зону ППО противника.

Розроблена та виробляється Taurus Systems, спільним підприємством MBDA Deutschland та шведською Saab Bofors Dynamics. Вартість одиниці, за даними ЗМІ, – майже 1 млн євро.

Базова модель KEPD-350 має тандемну бетонобійну бойову частину масою 481 кг, вага вибухової речовини – близько 50 кг. Маса заправленої – 1360 кг, порожній – 1080 кг.

Гранична дальність польоту – не менше 500 км. Може летіти на великі відстані без GPS, а точність наведення забезпечується автономною інерційною навігаційною системою, що періодично коригується в польоті за даними радара (порівняння ландшафту з картами місцевості, що є на борту).

На підльоті до цілі, за даними інерційної системи, включається інфрачервона головка самонаведення. Є кілька варіантів Taurus, у тому числі полегшена KEPD-150.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?