Шольц назвав умови підтримки України на шляху до вступу в ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Шольц назвав умови підтримки України на шляху до вступу в ЄС

Шольц назвав умови підтримки України на шляху до вступу в ЄС
Джерело:  online.ua

Канцлер Німеччини Олаф Шольц зазначив, що офіційний Берлін підтримуватиме Україну на шляху до вступу в ЄС, але за умови виконання всіх необхідних критеріїв, на які не впливає розв'язана Кремлем війна.

Джерело:  t-online

Німеччина підтримує вступ України до ЄС

Звісно, ми будемо супроводжувати Україну на її європейському шляху. Європейська рада у Версалі щойно підтвердила це, - зазначив Шольц.

За його словами, процедура членства України в ЄС повинна супроводжуватись виконанням всіх необхідних критеріїв, рамки яких не повинні розмиватись.

Йдеться про те, щоб критерії вступу не розмивалися…, тож має бути ще зрозумілішим, що країна може стати членом ЄС, якщо вона тривалий час є ліберальною демократією і може гарантувати верховенство права та соціальну ринкову економіку, - пояснив Шольц.

При цьому очільник німецького уряду згадав про обіцянку збоку ЄС країнам західних Балкан, які невдовзі мають стати членами Євросоюзу.

При цьому Шольц не зміг відповісти, коли він буде готовий здійснити візит до України.

Політично відповідальна людина має їхати до Києва перш за все, якщо є конкретні речі, які обов’язково потрібно обговорювати на місці, - зазначив канцлер Німеччини.

Важливим наразі є, за словами Шольца, не чіплятися до слів, а зосередитися на найголовнішому – допомогти Україні захиститися.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

І разом із нашими союзниками ми хочемо змусити Росію зупинити зброю та вивести війська з України, - наголосив Шольц.

Між тим керівниця МЗС Німеччини Анналена Бербок заявила, що блокування армією РФ українських портів створює загрозу глобального голоду на Землі.

Наразі в українському порту Одеса заблоковано 25 млн тонн зерна. Це означає продовольство для мільйонів людей у світі, яке гостро необхідне, особливо у країнах Африки та Близького Сходу, - зазначила Бербок.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?