Українські військові отримали шанс повністю звільнити Донбас
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські військові отримали шанс повністю звільнити Донбас

Українські військові отримали шанс повністю звільнити Донбас
Джерело:  online.ua

Аналітики з американського Інституту дослідження війни вважають, що в нового етапу війни України з кремлівською окупаційною армією є 3 варіанти розвитку подій.

Джерело: ISW

ЗСУ мають шанс повністю повернути Донбас 

На думку аналітиків ISW, РФ або приєднає до себе окуповані території, або буде проводити додаткову мобілізацію, переслідуючи нездійсненні військові цілі в умовах недостатньої кількості ресурсів, що призведе до чергової гучної поразки.

Аналітики відзначають, що помилкове рішення Путіна вторгнутися в Україну, незважаючи на погану підготовку РФ і її звичайні військові можливості, передбачає, що Заходу не слід покладатися на тверезі російські оцінки своїх власних військових можливостей.

Наразі українські військові мають змогу повністю вибити армію РФ з окупованих Донецька та Луганська, або принаймні повернути території у межах, що існували до 24 лютого 2022 року.

Якщо російські війська ухвалять свідоме рішення припинити наступ до того, як ЗСУ змусять їх зробити це, це рішення буде явною ознакою неминучої анексії.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Якщо російські сили не визнають, що їхня кампанія на Донбасі досягла кульмінації, російські військові в Україні можуть зіткнутися з повним крахом.

Російські сили, найімовірніше, або вирішать припинити наступ на Донбасі і анексувати територію, яку вони наразі утримують, або зазнають військової поразки від українських сил, - наголошують аналітики.

В іншому випадку Кремлю доведеться пояснювати своїй аудиторії, чому не були досягнуті заявлені цілі.

У той же час представники розвідки Великої Британії зазначають, що нав'язування проросійської місцевої влади в окупованому Херсоні свідчить про неспроможність в ході російського вторгнення досягти своїх політичних цілей в Україні.

Центральна частина початкового плану вторгнення Росії з високою ймовірністю включала в себе сфальсифіковані референдуми, щоб передати більшість регіонів України під довгострокову проросійську владу, - зазначають в Міноборони Великої Британії.

Представники розвідки наголошують, що якщо Росія проведе референдум про вступ у Херсоні, вона "майже напевно сфальсификує результати, щоб показати явну більшість за вихід з України.

Громадяни Херсонської області, ймовірно, продовжуватимуть демонструвати свою опозицію російській окупації, - підкреслюють в Міноборони Великої Британії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?