Шольц пообіцяв нагадати РФ про наслідки вторгнення в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Шольц пообіцяв нагадати РФ про наслідки вторгнення в Україну

Шольц пообіцяв нагадати РФ про наслідки вторгнення в Україну
Джерело:  online.ua

Після переговорів канцлер Німеччини Олаф Шольц та президент України Володимир Зеленський дали спільну пресконференцію, на якій розповіли про результати обговорень.

Джерело: брифінг Шольца та Зеленського

Результати переговорів Зеленського з Шольцем

Під час брифінгу після переговорів з Зеленським, Шольц заявив, що скаже в Москві, яку ціну для РФ матиме вторгнення в Україну.

Суверенітет і територіальна цілісність України для Німеччини не можуть бути предметом переговорів. Для уряду Німеччини зрозуміло, що подальша військова агресія потягне за собою політичні та економічні наслідки для Росії. Це я підкреслю і завтра в Москві, - сказав Шольц.

Також він сказав, що питання НАТО для України нині не є актуальним.

Питання щодо членства в альянсах на цей момент неактуальне. Тому трохи дивно, що російський уряд зробив предметом великих політичних дискусій питання, яке не стоїть зараз на порядку денному, - заявив Шольц.

Також він повідомив, що Зеленський пообіцяв надати проєкти законопроєктів про особливий статус ОРДЛО та місцеві вибори на Донбасі, аби їх можна було обговорити у нормандському форматі. На його думку, ці законопроєкти є необхідними, щоб провести ефективні переговори з РФ.

Це без сумніву, складний процес, але я впевнений, що він вартий будь-яких зусиль. Президент Зеленський і я були однієї думки, що нормандський формат поряд з перемовинами між США і Росією і ОБСЄ є важливим форматом для перемовин з Росією, - сказав Шольц.

Що сказав Шольц з приводу поставок зброї в Україну

 Щодо цього питання канцлер був небагатослівним.

Ви знаєте ставлення Німеччини щодо експорту озброєння… Питання це ми перевіряємо знову і знову, і будуть нові результати – ми вам повідомимо, – сказав він.

Він знову зазначив, що Німеччина є найбільшим фінансовим партнером України. Він оголосив, що Україна отримає 150 млн. євро в кредит від Німеччини.

Також Зеленський та Шольц не дійшли згоди щодо Північного потоку-2.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?