Шольц пообіцяв передати Україні боєприпаси до САУ Gepard в серпні
Категорія
Світ
Дата публікації

Шольц пообіцяв передати Україні боєприпаси до САУ Gepard в серпні

Шольц пообіцяв передати Україні боєприпаси до САУ Gepard в серпні
Джерело:  online.ua

Україна отримає боєприпаси до самохідних артилерійських установок Gepard з Німеччини лише у серпні.

Джерело: DW

Україна отримає боєприпаси до САУ лише наприкінці літа

Канцлер Німеччини Олеф Шольц під час мітингу з нагоди Дня праці у Кобленці сказав, що Україна може розраховувати на боєприпаси до німецьких САУ у серпні.

За його словами, наразі у ФРН налаштовують їхнє виробництво, що займе певний час.

Також він заявив, що Україна не повинна обстрілювати територію Росії зі зброї, яку постачає Німеччина. Шольц вважає необхідним не допустити війну між РФ та НАТО.

Військова допомога Німеччини

Згідно з даними Міноборони ФРН, Україна отримала 34 установки Gepard з шістьма тисячами боєприпасів. До передачі готуються ще три установки з 300 тисячами боєприпасів.

Уряд Німеччини замовив від імені України в оборонного концерну Rheinmetall боєприпаси до САУ, виробництво яких почнеться на початку літа.

Всього Україні планують поставити 300 тис снарядів у двох варіантах вартістю кілька сотень мільйонів євро.

Раніше стало відомо, що через відмову Швейцарії дозволити реекспорт боєприпасів до САУ, Rheinmetall збудує новий завод для виготовлення цих снарядів. Німеччина зняла з озброєння Gepard у 2010 році.

FlakPz Gepard призначена для прикриття сухопутних військ та знищення повітряних цілей. САУ має дві 35-міліметрові гармати, кулемет 7,62 мм MG-3 та два радари для пошуку та відстеження.

Україна отримала перші німецькі САУ у липні 2022 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?